
Gnocchi egyszerűen, sütőben készítve
Volt már januárban egy gyors tésztareceptem, amit imádtak a gyerekek. Ígértem, hogy lesz még ilyen. Most meg is osztom a legújabb felfedezésemet, miszerint a készen kapható friss gnocchit nem csak főzni, hanem sütni is lehet! Komolyan, és most nem csak a serpenyőre gondolok. Egyelőre a gyerekek körében megoszlanak a vélemények, mert nekik túl sok a zöldség, viszont boldogok magával a gnocchival és a húsgombócokkal. Mi felnőttek pedig örömmel esszük a sült paprika, hagyma és cukkini keverékét a ropogós külsejű gnocchival, na meg persze egy csomó parmezánnal. Most épp spenótos gnocchit találtam, de bármilyennel készülhet.
Hozzávalók
4 személyre- 2 közepes méretű kaliforniai paprika (bármilyen színű, de a piros a legédesebb) felcsíkozva
- 15 szem koktélparadicsom vagy 3-4 nagyobb szem paradicsom felkockázva
- 1 fej lila hagyma nagyobb darabokra vágva
- 1 cukkini felkockázva
- 1 csomag friss gnocchi
- 5-6 ág kakukkfű
- só, bors
- 4 ek. olívaolaj
- reszelt parmezán a tálaláshoz
- *valamint: húsgombócok vagy kész fasírtgolyók
Elkészítés
Nagyon egyszerű dolgunk van. Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra. A feldarabolt zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk a gnocchival együtt. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rádobjuk a kakukkfüvet, majd kézzel (a legmegbízhatóbb eszköz…) összeforgatjuk. 18-20 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirulnak a zöldségek és a gnocchi is. Sütés közben egyszer átforgatjuk. Forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
*Amikor az alapanyagokat összekeverjük, hozzáadhatunk félkész vagy nyers húsgombócokat is a zöldségekhez és a gnocchihoz, mert ha a méretük megfelelő (azaz kisebb gombócok), ezek is megsülnek annyi idő alatt, amennyi a zöldségeknek kell.