Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gnocchi egyszerűen, sütőben készítve

Ha sietős a napod, akkor sem kell lemondanod a finom ebédről vagy vacsoráról.
2019. január 25.

Volt már januárban egy gyors tésztareceptem, amit imádtak a gyerekek. Ígértem, hogy lesz még ilyen. Most meg is osztom a legújabb felfedezésemet, miszerint a készen kapható friss gnocchit nem csak főzni, hanem sütni is lehet! Komolyan, és most nem csak a serpenyőre gondolok. Egyelőre a gyerekek körében megoszlanak a vélemények, mert nekik túl sok a zöldség, viszont boldogok magával a gnocchival és a húsgombócokkal. Mi felnőttek pedig örömmel esszük a sült paprika, hagyma és cukkini keverékét a ropogós külsejű gnocchival, na meg persze egy csomó parmezánnal. Most épp spenótos gnocchit találtam, de bármilyennel készülhet.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 közepes méretű kaliforniai paprika (bármilyen színű, de a piros a legédesebb) felcsíkozva
  • 15 szem koktélparadicsom vagy 3-4 nagyobb szem paradicsom felkockázva
  • 1 fej lila hagyma nagyobb darabokra vágva
  • 1 cukkini felkockázva
  • 1 csomag friss gnocchi
  • 5-6 ág kakukkfű
  • só, bors
  • 4 ek. olívaolaj
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • *valamint: húsgombócok vagy kész fasírtgolyók

Elkészítés

Nagyon egyszerű dolgunk van. Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra. A feldarabolt zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk a gnocchival együtt. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rádobjuk a kakukkfüvet, majd kézzel (a legmegbízhatóbb eszköz…) összeforgatjuk. 18-20 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirulnak a zöldségek és a gnocchi is. Sütés közben egyszer átforgatjuk. Forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

*Amikor az alapanyagokat összekeverjük, hozzáadhatunk félkész vagy nyers húsgombócokat is a zöldségekhez és a gnocchihoz, mert ha a méretük megfelelő (azaz kisebb gombócok), ezek is megsülnek annyi idő alatt, amennyi a zöldségeknek kell.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Key lime pie – napsütés a télben

Key lime pie – napsütés a télben

Floridai zöldcitromos pite Horvát Sára tolmácsolásában.
Téli mirelit

Téli mirelit

Horvát Sára klasszikus borsófőzelékét nem lehet megunni.
Könnyű süti hétvégére: almatorta

Könnyű süti hétvégére: almatorta

Németországban ma tartják az alma napját. Ünnepeljük az egyik legfinomabb gyümölcsöt Horvát Sára sütijével!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.