Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gnocchi egyszerűen, sütőben készítve

Ha sietős a napod, akkor sem kell lemondanod a finom ebédről vagy vacsoráról.
2019. január 25.

Volt már januárban egy gyors tésztareceptem, amit imádtak a gyerekek. Ígértem, hogy lesz még ilyen. Most meg is osztom a legújabb felfedezésemet, miszerint a készen kapható friss gnocchit nem csak főzni, hanem sütni is lehet! Komolyan, és most nem csak a serpenyőre gondolok. Egyelőre a gyerekek körében megoszlanak a vélemények, mert nekik túl sok a zöldség, viszont boldogok magával a gnocchival és a húsgombócokkal. Mi felnőttek pedig örömmel esszük a sült paprika, hagyma és cukkini keverékét a ropogós külsejű gnocchival, na meg persze egy csomó parmezánnal. Most épp spenótos gnocchit találtam, de bármilyennel készülhet.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 közepes méretű kaliforniai paprika (bármilyen színű, de a piros a legédesebb) felcsíkozva
  • 15 szem koktélparadicsom vagy 3-4 nagyobb szem paradicsom felkockázva
  • 1 fej lila hagyma nagyobb darabokra vágva
  • 1 cukkini felkockázva
  • 1 csomag friss gnocchi
  • 5-6 ág kakukkfű
  • só, bors
  • 4 ek. olívaolaj
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • *valamint: húsgombócok vagy kész fasírtgolyók

Elkészítés

Nagyon egyszerű dolgunk van. Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra. A feldarabolt zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk a gnocchival együtt. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rádobjuk a kakukkfüvet, majd kézzel (a legmegbízhatóbb eszköz…) összeforgatjuk. 18-20 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirulnak a zöldségek és a gnocchi is. Sütés közben egyszer átforgatjuk. Forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

*Amikor az alapanyagokat összekeverjük, hozzáadhatunk félkész vagy nyers húsgombócokat is a zöldségekhez és a gnocchihoz, mert ha a méretük megfelelő (azaz kisebb gombócok), ezek is megsülnek annyi idő alatt, amennyi a zöldségeknek kell.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Key lime pie – napsütés a télben

Key lime pie – napsütés a télben

Floridai zöldcitromos pite Horvát Sára tolmácsolásában.
Téli mirelit

Téli mirelit

Horvát Sára klasszikus borsófőzelékét nem lehet megunni.
Könnyű süti hétvégére: almatorta

Könnyű süti hétvégére: almatorta

Németországban ma tartják az alma napját. Ünnepeljük az egyik legfinomabb gyümölcsöt Horvát Sára sütijével!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!