Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gnocchi brokkolipesztóval

Adásban volt: 2015. április 10.
A recepthez tartozó videó
Isteni vacsora, brokkolival és dióval. Az olaszok is megnyalnák utána mind a tíz ujjukat.
2016. július 18.

Hozzávalók

  • Gnocchi alaptészta:
  • 1 kg szétfővő burgonya
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás

  • Brokkolipesztó:
  • 1 fej brokkoli
  • 5 dkg dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

A felkockázott, megfőtt burgonyát leszűrjük és még melegen egy krumplinyomón áttörjük. Egy csipet sót szórunk bele, majd a tojás és a liszt. Összegyúrjuk.

Amikor a tészta összeállt, kisebb darabokat vágunk belőle, amit hosszabb rudakká sodrunk, majd feldaraboljuk attól függő méretre, hogy milyen formát szeretnénk: gnocchit vagy nudlit. Lisztezett sütőpapíron tároljuk.

A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó, forró sós vízben roppanósra (félig) főzzük, majd reszelt parmezánnal, dióval, fokhagymával és kevés olívaolajjal összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A pesztót, akár nagyobb mennyiségben előre is elkészíthetjük, amit aztán kenyérre kencének, vagy zöldségekhez mártogatósnak is kínálhatjuk.

A gnocchit bő, sós, forró vízben 1-2 perc alatt kifőzzük, és egy lábosban összeforgatjuk a brokkolipesztóval.

Reszelt parmezánnal és durvára aprított dióval tálaljuk.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gnocchi

Gnocchi

Az olaszok krumplis nudlija, a gnocchi, sokak kedvence, amit ráadásul elkészíteni is elég egyszerű. És, ha már kész számtalan módon tálalhatjuk.

Grízes gnocchi római módra

Grízes gnocchi. Ha időnket rászánjuk (a hűtésre), a sütéssel már nem kell sokat bíbelődni, és az íze, mindenért kárpótol majd. Változatosan elkészíthetjük, a gnocchi mellé kínáltakat kedvünkre variálhatjuk.
Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

A szerecsendióval ízesített, tejszínes, gorgonzolás mártásban sült brokkoli tökéletes ebéd vagy vacsora, amit még kiadósabbá tehetünk, főtt tésztával, húsevőknek pedig pompás köret.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.