Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gnocchi brokkolipesztóval

Adásban volt: 2015. április 10.
A recepthez tartozó videó
Isteni vacsora, brokkolival és dióval. Az olaszok is megnyalnák utána mind a tíz ujjukat.
2016. július 18.

Hozzávalók

  • Gnocchi alaptészta:
  • 1 kg szétfővő burgonya
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás

  • Brokkolipesztó:
  • 1 fej brokkoli
  • 5 dkg dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

A felkockázott, megfőtt burgonyát leszűrjük és még melegen egy krumplinyomón áttörjük. Egy csipet sót szórunk bele, majd a tojás és a liszt. Összegyúrjuk.

Amikor a tészta összeállt, kisebb darabokat vágunk belőle, amit hosszabb rudakká sodrunk, majd feldaraboljuk attól függő méretre, hogy milyen formát szeretnénk: gnocchit vagy nudlit. Lisztezett sütőpapíron tároljuk.

A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó, forró sós vízben roppanósra (félig) főzzük, majd reszelt parmezánnal, dióval, fokhagymával és kevés olívaolajjal összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A pesztót, akár nagyobb mennyiségben előre is elkészíthetjük, amit aztán kenyérre kencének, vagy zöldségekhez mártogatósnak is kínálhatjuk.

A gnocchit bő, sós, forró vízben 1-2 perc alatt kifőzzük, és egy lábosban összeforgatjuk a brokkolipesztóval.

Reszelt parmezánnal és durvára aprított dióval tálaljuk.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gnocchi

Gnocchi

Az olaszok krumplis nudlija, a gnocchi, sokak kedvence, amit ráadásul elkészíteni is elég egyszerű. És, ha már kész számtalan módon tálalhatjuk.

Grízes gnocchi római módra

Grízes gnocchi. Ha időnket rászánjuk (a hűtésre), a sütéssel már nem kell sokat bíbelődni, és az íze, mindenért kárpótol majd. Változatosan elkészíthetjük, a gnocchi mellé kínáltakat kedvünkre variálhatjuk.
Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

Gorgonzolakrémes, morzsás brokkoli

A szerecsendióval ízesített, tejszínes, gorgonzolás mártásban sült brokkoli tökéletes ebéd vagy vacsora, amit még kiadósabbá tehetünk, főtt tésztával, húsevőknek pedig pompás köret.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!