Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gluténmentes tojásos nokedli

Ruganyos, harapható, ugyanakkor kellemesen puha tésztájú nokedli, ami nem fő szét, és amiről senki sem mondja meg, hogy gluténmentes.
2016. január 22.

Hozzávalók

4 adag
  • A nokedlihez:
  • 6 dkg fehér rizsliszt
  • 4 dkg barna rizsliszt
  • 4 dkg ragacsos rizsliszt
  • 4 dkg tápióka keményítő
  • 4 dkg burgonyakeményítő
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál xantángumi
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 dl tej (vagy növényi tej vagy víz)
  • 1 dl víz
  • 1 tojás
  • Az összeállításhoz:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 tojás
  • ½ dl tej

Elkészítés

 

A nokedlihez egy nagy tálban összekeverjük a liszteket, a keményítőket, a xantángumit, a sót és a borsot.
Egy kancsóban összekeverjük a tejet a vízzel és a tojással, majd az egészet a lisztkeverékhez csorgatjuk, és fakanállal simára keverjük.

Egy fazékban sós vizet forralunk a nokedlinek.

Közben a szalonnát felaprítjuk, és serpenyőben néhány perc alatt pörcösre pirítjuk. Kiszedjük, félretesszük, a zsiradékot megőrizzük.

Egy tálkában összekeverjük a tojásokat és a tejet.

Ha a víz forr, beleszaggatjuk a nokedlit. Megkeverjük, megvárjuk, amíg a tészta a víz felszínére emelkedik, ekkor még 1 percig főzzük, aztán leszűrjük, lecsepegtetjük, és a zsiradékba fordítjuk.

Néhány perc alatt átsütjük, majd elzárjuk alatta a lángot, és belekeverjük a tojásos keveréket. Ezzel már nem főzzük, csak 1-2 percig kevergetjük, hogy kellően krémes maradjon. Azonnal tálaljuk, ecetes-cukros fejes salátával az igazi.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kollár Anita

Kollár Anita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes alaplisztek 1.rész

Gluténmentes alaplisztek 1.rész

Gluténmentes gabonák, lisztté őrölt hüvelyesek és a modern élelmiszeripar keményítői és adalékanyagai – nagyjából ezekkel dolgozik a gluténmentes sütöde.
Rántott harcsa gluténmentes panírban

Rántott harcsa gluténmentes panírban

Gluténmentes diétában sem kell lemondani a ropogós bundában készült ételekről.
Gluténmentes új élet: mivel töltsd fel a kamrapolcod?

Gluténmentes új élet: mivel töltsd fel a kamrapolcod?

A sikeres és következetes diétához kell egy jó haditerv – nézzük, hogy mivel induljunk neki a gluténmentes új évnek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!