
Gluténmentes Spanakopita
Hozzávalók
20 db- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma, a zöldjével együtt felaprítva
- 35 dkg spenót (tisztítva), felcsíkozva
- só
- frissen őrölt bors
- 25 dkg feta sajt
- 1 tojás
- 1 evőkanál petrezselyemzöld, felaprítva
- 1 evőkanál kapor, felaprítva
- szerecsendió, reszelve
- citromlé
- 20 db 22 cm átmérőjű rizslap
Elkészítés
Egy nagy, magas falú lábosban az olajon megfonnyasztjuk az újhagymát. Rádobjuk a spenótlevelet, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt összeessen. Közben néhányszor megkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Amikor a spenótlevelekből elpároltuk a vizet, lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.
Egy tálban villával elkeverjük a fetát, a tojást, és a felaprított zöldeket. Belereszeljük a szerecsendiót, és hozzáadjuk a kinyomkodott spenótot. Összedolgozzuk, és kevés citromlével ízesítjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy 30×40 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
Egy legalább 23 cm átmérőjű tálba meleg vizet töltünk, és magunk elé terítünk egy tiszta konyharuhát. A rizslapokat egyesével 15 másodpercre a meleg vízbe mártjuk, és amikor megpuhultak, a konyharuhára fektetjük. A körlap jobb alsó részébe teszünk egy púpozott teáskanál spenótos tölteléket, majd a lapot ráhajtjuk, hogy félkört kapjunk, végül alulról indulva a kis batyut a rizslapba forgatjuk, úgy, hogy háromszöget formáljon.
Amikor az összes rizslapot megtöltöttük, és egymás mellé ültettük a sütőlemezen, olívaolajjal alaposan megkenjük, és 25 perc alatt készre sütjük.
