Gluténmentes polentapizza

Hozzávalók
2 adag- 20 dkg instant polenta
- 10 dkg parmezán
- só
- 1 csipet chilipehely
- 7,5 dl víz
- 1/2 liter natúr paradicsomszósz
- 1 ek paradicsompüré
- néhány szem aszalt paradicsom
- bors
- lila hagyma
- 1 fürt koktélparadicsom
- néhány szelet pármai sonka
- friss rukola
- 1 mozzarella
Elkészítés
Vizet forralunk a polentához, amibe már az elején beledobunk egy csipet chili pelyhet, és egy ág rozmaringot. Ez utóbbit nagyjából 5 perc áztatás után kivesszük a vízből.
Amikor a víz felforrt beleöntjük a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve 15-20 percig főzzük. Közeben sózzuk, de csak óvatosan, mert a parmezán is sózni fogja.
Amikor megfőtt, belekeverjük a reszelt parmezánt, és nagy lángon addig forraljuk, amíg egy kicsit oda nem kap.
A polentamasszát egy kiolajozott pizzatepsibe öntjük, a tetejét elsimogatjuk, és egy kanál segítségével peremet készítünk neki.
Elkészítjük a paradicsomszószt: a szárított paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, és a sűrített paradicsommal, valamint a natúr paradicsomszósszal összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, esetleg chilivel ízesíthetjük.
A polentás alapot megkenjük a paradicsomszósszal, és ráhalmozzuk a többi, ízlés szerinti feltétet: felkarikázott lila hagymát, koktélparadicsomot felezve vagy egészben szárastól, ami ráadásul nagyon jól mutat. A tetejét egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és negyedórára a 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Amikor az alap megsült, további feltétekkel gazdagíthatjuk: pármai sonka, rusztikusra tépett mozzarella és friss rukola.