Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gluténmentes mézeskalács

Adásban volt: 2016. December 22.
A recepthez tartozó videó
2016. December 22.

Hozzávalók

  • 4 ek. méz
  • 4 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 40 dkg porcukor
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 db citrom
  • 25 dkg gluténmentes süteményliszt
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék és 1 tk. sütőpor vagy szódabikarbóna
  • céklapor

Elkészítés

1. Egy edényben összemelegítjük a mézet a vajjal és a kristálycukorral. Amint összeolvadt a massza, kicsit lehűtjük, és hozzáadjuk a tojást. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a mézeskalács fűszerkeveréket, majd először kanállal alaposan összedolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. Legalább fél órát hűtőben pihentetjük.

2. A nyújtáshoz lisztezett deszkát vagy szilikon lapot használunk, a tészta felületét fóliával beterítjük. Kicsivel kevesebb, mint fél centi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és 180 fokon 8-9 perc alatt megsütjük.

3. A díszítéshez hűlni hagyjuk. A cukormázhoz egy tojásfehérjét, 15 dkg porcukrot, és egy kevés citromlevet kemény habbá verünk. A piros máz elkészítéséhez céklaporral színezzük, de ilyenkor kevés vízzel érdemes ellensúlyozni a hozzáadott por szárazságát.

4. Habzsákba töltjük a mázakat és kidíszítjük a mézeskalácsokat.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!