Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gluténmentes málnás tiramisu

Az üdítően savanykás málna és a krémes mascarpone nagyszerűen passzolnak ebben az édességben. Akárhány főre is terveztük, biztos, hogy adjunk hozzá még párat, abbahagyni nem egyszerű.
2016. június 3.

Hozzávalók

6 adag
  • A babapiskótához (200 g):
  • 3 tojás, kettéválasztva
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 dkg fehér rizsliszt
  • 2 dkg cirokliszt
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • a tetejére 3 dkg porcukor
  • Az áztatáshoz:
  • 15 dkg málna
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál narancslikőr (pl. Cointreau)
  • Az összeállításhoz:
  • 2 tojás, kettéválasztva
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • a tetejére 20 dkg málna

Elkészítés

A piskótához a tojássárgájákat a cukor 1/3 részével és a vaníliával, és egy másik edényben a fehérjéket a cukor 2/3 részével habbá verjük. A tojásfehérjehab felét hozzáadjuk a cukros tojássárgához, és alaposan elkeverjük. A másik felét pedig óvatosan, egy fakanállal forgatjuk bele.

Rászitáljuk az összekevert liszteket, és finom mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral borított tepsire babapiskóta alakú formákat nyomunk belőle. Porcukrot szitálunk rá, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsütjük.

A piskóták áztatásához a málnát a citromlével és 3 dl vízzel egy kis lábosban 4-5 perc alatt összeforraljuk, majd szitán átnyomjuk. Hozzákeverjük a narancslikőrt. A krémhez a tojásfehérjéket a cukor felével habbá verjük. A tojássárgájákat a cukor másik felével felhabosítjuk, majd beledolgozzuk a mascarponét. Fakanállal beleforgatjuk a tojáshabot.

Végül összeállítjük a tiramisut: egy 20×30 cm-es tálban lerakunk egy sort a málnás lében megáztatott piskótából, és rásimítunk egy vékony réteg mascarponés tojáshabot. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak – úgy osszuk be, hogy a tetejére egy réteg tojáshab jusson.

Az édességet legalább 4 órára hűtőbe tesszük, és tálaláskor friss málnával díszítve kínáljuka.

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Van abban valami egészen csodálatos, amikor a szilva leve átitat egy piskótát, és a fahéjjal keveredve omlós lesz. Ugye? Pofonegyszerű gluténmentes lepény.
Meggyes rácsos (gluténmentes)

Meggyes rácsos (gluténmentes)

Ha van egyértelműen klasszikus nyári sütemény, akkor a meggyes rácsos egészen biztosan közéjük tartozik. És azonnal kezdhetjük is a következőt. Ezúttal gluténmentes változatban készítjük.

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?