Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gluténmentes madeleine

Könnyű, légies piskóta – pontosabban génoise –, amely tényleg tökéletes a délutáni teához. Vagy hát miután megsütöttük, nem lesz olyan dolog, amihez ne lenne tökéletes.
2016. január 17.

Hozzávalók

12 db
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 dkg cirokliszt
  • 1 dkg ragacsos rizsliszt
  • 3 dkg burgonyakeményítő
  • 1 dkg fehér rizsliszt
  • 2 dkg barna rizsliszt
  • 2 dkg tápiókaliszt
  • ¼ teáskanál xantángumi
  • ¼ teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj, megolvasztva és langyosra hűtve

Elkészítés

A tojásokat 4-5 perc alatt robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a csipet sóval és a vaníliakivonattal.

A liszteket egy tálkában összeszitáljuk a xantánnal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával. A felvert tojáshabra szitáljuk, beleforgatjuk.

Rálocsoljuk az olvasztott vajat, azt is beleforgatjuk. A tésztát kiadagoljuk a madeleine-forma mélyedéseibe, és 15 percre hűtőbe tesszük.

175 fokon és 12–15 perc alatt megsütjük a hűtőből kivett, még hideg sütiket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Barackos pite (gluténmentes)

Barackos pite (gluténmentes)

A barackos süti több önmagánál, egy érzés, egy hangulat, egy lopott negyedóra egy jó kávéval. A tészta és a gyümölcs tökéletes találkozása, lágy és omlós minden napszakra.
Sós teasütemény (gluténmentes)

Sós teasütemény (gluténmentes)

Sokáig eltartható, kiváló vendégváró sütemény. A tetejére jöhet tökmag, reszelt sajt, mák vagy akár feketehagyma-mag. Mindez gluténmentesen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!