
Gluténmentes madeleine
Könnyű, légies piskóta – pontosabban génoise –, amely tényleg tökéletes a délutáni teához. Vagy hát miután megsütöttük, nem lesz olyan dolog, amihez ne lenne tökéletes.
2016. január 17.
Hozzávalók
12 db- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 dkg cirokliszt
- 1 dkg ragacsos rizsliszt
- 3 dkg burgonyakeményítő
- 1 dkg fehér rizsliszt
- 2 dkg barna rizsliszt
- 2 dkg tápiókaliszt
- ¼ teáskanál xantángumi
- ¼ teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj, megolvasztva és langyosra hűtve
Elkészítés
A tojásokat 4-5 perc alatt robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a csipet sóval és a vaníliakivonattal.
A liszteket egy tálkában összeszitáljuk a xantánnal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával. A felvert tojáshabra szitáljuk, beleforgatjuk.
Rálocsoljuk az olvasztott vajat, azt is beleforgatjuk. A tésztát kiadagoljuk a madeleine-forma mélyedéseibe, és 15 percre hűtőbe tesszük.
175 fokon és 12–15 perc alatt megsütjük a hűtőből kivett, még hideg sütiket.
Megosztom barátaimmal