Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gluténmentes linzer

A linzer egy örök klasszikus aprósütemény, amit rizslisztből elkészítve gluténmentesen és cukormentesen egészségesebb formában is megsüthetünk.
2016. december 5.

A linzer egy örök klasszikus aprósütemény, amit rizslisztből elkészítve gluténmentesen és cukormentesen egészségesebb formában is megsüthetünk.

Hozzávalók

  • 20 dkg rizsliszt
  • 8 dkg eritrit
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 1 citrom héja
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 dkg natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 3 dkg darált dió
  • 10 dkg cukormentes lekvár
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés

1. A kókuszolajt alaposan összekeverjük egy egész tojással, az eritrittel és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a rizslisztet és a sütőport is. Ha még nem jól gyúrható a tészta, hozzákeverjük a natúr joghurtot is. Ezután hűtőben pihentetjük.

2. Legalább egy óra pihentetés után jól átgyúrjuk a tésztát.

3. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 170°C-ra.

4. Egy rizsliszttel megszórt nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vékonyságúra nyújtjuk a linzert. Egy lisztbe mártott tésztaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, amíg el nem fogy az egész. Ezután a felét középen is kilyukasztjuk (vagy eleve linzer szaggatót használunk).

5. A kiszaggatott süteményt sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A maradék tojást villával felverjük, és egy ecset segítségével megkenjük vele a linzer karikákat, majd megszórjuk őket darált dióval és eritrittel.

6. Ha elkészültünk, az előmelegített sütőbe toljuk a tepsit 10 percre.

7. A megsült kekszeket hűlni hagyjuk, majd összeragasztjuk őket cukormentes lekvárral, és meghintjük porrá őrölt eritrittel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kukoricás lepény

Kukoricás lepény

Univerzálisan felhasználható lepény uzsonnára, vacsorára. Gyorsan elkészül és mindenki kedvence lesz!
Mákos, körtés sütemény vaníliasodóval

Mákos, körtés sütemény vaníliasodóval

A tésztát gyorsan összekeverjük, és betesszük a sütőbe. Legközelebb már csak akkor kell felállni a barátaink mellől, amikor a lakást már szépen betölti a karamella és a körte illata.
A tökéletes gluténmentes piskóta

A tökéletes gluténmentes piskóta

Végre egy olyan étel, ahol kifejezetten előny, hogy gluténmentes lisztből készül! A ragasztó hatású glutén nélkül ugyanis sokkal könnyebb, légiesebb lesz a tészta. Érdemes figyelni, hogy amennyiben nem valamilyen nagy nedvességtartalmú krémmel töltjük be, tegyünk a tésztába egy kis zsiradékot, mert ennek hiányában gyorsan kiszárad. A gluténmentes piskótát sokan készítik csak rizslisztből, vagy csak kukoricalisztből, ám tapasztalatunk szerint keményítővel összeállított lisztkeverékből sokkal finomabb lesz. Kiválóan használhatóak még hozzá a készen kapható gluténmentes süteményliszt keverékek is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!