Gluténmentes kukoricapalacsinta karamellizált szilvával és kókusztejszínnel

Hozzávalók
6 db- Kukoricapalacsinta:
- 13 dkg kukoricadara
- 6 dkg kukoricaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- 2,5 dl tej
- 1 ek agavé szirup
- 1 db citrom
- 2 db tojás
- kókuszolaj
- Karamellizált szilva:
- 1 ek vaj
- 2 ek méz
- 25 dkg szilva
- friss gyömbér
- 2 db szegfűszeg
- egész fahéj
- 2,5 dl kókusztej
Elkészítés
Gluténmentes kukoricapalacsinta
A szárazanyagokat összekeverjük egy tálban: kukoricadara, kukoricaliszt, csipet só, szódabikarbóna és sütőpor.
A szárazanyagkupac közepébe mélyedést csinálunk és ebbe öntünk 1,5 dl tejet, ráütjük a két tojást. Belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk az agavé szirupot is.
A tésztát összekeverjük és egy éjszakát pihenni hagyjuk. A maradék tejet másnap adjuk csak hozzá.
Serpenyőben kókuszolajat hevítünk, egy merőkanálnyi tésztából lesz egy nagyobb palacsinta. Közepes hőfokon sütjük ki. 3-4 perc alatt készül el egy-egy palacsinta.
Karamellizált szilvaragu
A szilvákat kimagozzuk és negyedeljük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a mézet, mikor már sistereg beletesszük a szilvákat. Jól átforgatjuk, megfuttatjuk és hozzáadjuk a fűszereket is: szegfűszeg, fahéj és frissen reszelt gyömbér. Kevés vizet önthetünk alá, hogy legyen a szilvák alatt szirup. A szegfűszeget és a fahéjat eltávolítjuk.
Laktózmentes tejszínhab
A kókusztejet egy egész napra a hűtőszekrénybe tesszük, majd mielőtt felhasználnánk 1 órára a fagyasztóba. Egy műanyag kancsóban elektromos kézi habverővel tejszínhabbá verjük. Mézzel vagy agavé sziruppal édesíthetjük.
