Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gluténmentes kukoricapalacsinta karamellizált szilvával és kókusztejszínnel

Adásban volt: 2015. szeptember 1.
A recepthez tartozó videó
Ezt a fantasztikus gluténmentes palacsintát, már előző nap előkészíthetjük. Most fűszeres szilvaraguval és laktózmentes tejszínhabbal készítjük, de sósan is egy csoda.
2015. október 1.

Hozzávalók

6 db
  • Kukoricapalacsinta:
  • 13 dkg kukoricadara
  • 6 dkg kukoricaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna

  • 2,5 dl tej
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 db citrom
  • 2 db tojás
  • kókuszolaj
  • Karamellizált szilva:
  • 1 ek vaj
  • 2 ek méz
  • 25 dkg szilva
  • friss gyömbér
  • 2 db szegfűszeg
  • egész fahéj
  • 2,5 dl kókusztej

Elkészítés

Gluténmentes kukoricapalacsinta

A szárazanyagokat összekeverjük egy tálban: kukoricadara, kukoricaliszt, csipet só, szódabikarbóna és sütőpor.
A szárazanyagkupac közepébe mélyedést csinálunk és ebbe öntünk 1,5 dl tejet, ráütjük a két tojást. Belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk az agavé szirupot is.

A tésztát összekeverjük és egy éjszakát pihenni hagyjuk. A maradék tejet másnap adjuk csak hozzá.

Serpenyőben kókuszolajat hevítünk, egy merőkanálnyi tésztából lesz egy nagyobb palacsinta. Közepes hőfokon sütjük ki. 3-4 perc alatt készül el egy-egy palacsinta.

Karamellizált szilvaragu

A szilvákat kimagozzuk és negyedeljük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a mézet, mikor már sistereg beletesszük a szilvákat. Jól átforgatjuk, megfuttatjuk és hozzáadjuk a fűszereket is: szegfűszeg, fahéj és frissen reszelt gyömbér. Kevés vizet önthetünk alá, hogy legyen a szilvák alatt szirup. A szegfűszeget és a fahéjat eltávolítjuk.

Laktózmentes tejszínhab

A kókusztejet egy egész napra a hűtőszekrénybe tesszük, majd mielőtt felhasználnánk 1 órára a fagyasztóba. Egy műanyag kancsóban elektromos kézi habverővel tejszínhabbá verjük. Mézzel vagy agavé sziruppal édesíthetjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Gyors és egészséges partikaja, ami a belekevert cukkini nedvességtartalma miatt nem szárad ki, ezért akár előre elkészíthető, és langyos sütőben melegen tartható.
Kukorica minden mennyiségben

Kukorica minden mennyiségben

A késő nyár – és Kolumbusz, aki volt szíves 1493-ban Európába is áthozni – nagy ajándéka a kukorica. Számtalan fajtával találkozunk a piacon, érdemes figyelni, milyet vásárolunk meg. Szemesnek áll a világ!
A gluténmentes hétköznapok - Interjú Kollár Anitával

A gluténmentes hétköznapok - Interjú Kollár Anitával

Kollár Anita saját jogon lett a gluténmentes táplálkozás szakértője. Azóta, hogy felfedezte gluténérzékenységét sok év telt, megjelent egy receptes könyve is a témában. Kezdetekről, kihívásokról, örömökről kérdezzük állandó szerzőnket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!