Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gluténmentes kávés piskótatekercs

Megunhatatlan klasszikus: a habkönnyű piskóta és a sűrű vajkrém ellenpárja mindig tökéletes - ezúttal gluténmentesen. Mivel a tésztában nincs semmilyen adalékanyag, nagyon fontos a technika pontos betartása.
2016. július 22.

Hozzávalók

6-8 adag
  • A piskótához:
  • 4 dkg vaj
  • 6 nagy tojás
  • 19 dkg kristálycukor
  • 3 dkg cirokliszt
  • 11 dkg fehér rizsliszt
  • 4 dkg burgonyakeményítő
  • 5 dkg gluténmentes cukrozatlan kakaópor
  • 1 nagy csipet só
  • 2 evőkanál erős feketekávé
  • A krémhez:
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál gluténmentes cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál erős feketekávé
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

 

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es sütőlemezt.
A vajat egy kis lábosban megolvasztjuk, majd félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A tojásokat és a cukrot robotgéppel kb. 10 perc alatt habosra verjük. Ne sajnáljuk rá az időt, ettől lesz könnyű és levegős a piskótánk. Akkor jó, ha a habverő karjáról lecsurgó tojáshabbal kis köröket tudunk rajzolni a tálban lévő tojáshab tetejére.

Közben egy tálban a liszteket, a keményítőt, a kakaóport és a sót összeszitáljuk.
A lisztkeverék felét rászitáljuk a tojáshabra, és fakanállal nyolcasokat írva beleforgatjuk. Amikor majdnem tökéletesen elkeveredett, rászórjuk a többi lisztet is, és óvatosan beleforgatjuk.
Az olvasztott vajat a lisztes tojáshabra öntjük úgy, hogy igyekezzünk körben, a tál szélére csorgatni, a közepét hagyjuk ki. Ugyanígy teszünk a kávéval is, és óvatosan beleforgatjuk.

A masszát a sütőpapírra öntjük, egy hosszúkás kenőkéssel szabályos téglalapra simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintett sütőpapírra borítjuk, és papírostul feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

A krém összes hozzávalóját robotgépben alaposan habosítjuk, és a kihűlt piskótára kenjük. A tésztát újra feltekerjük – ezúttal sütőpapír nélkül –, és mielőtt felszeleteljük kb. 2 órán át állni hagyjuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokitart (gluténmentes)

Csokitart (gluténmentes)

Egy franciáktól ellesett módszerrel készülő, könnyű, mandulás omlós tésztán mennyei, krémes csokoládéréteg lapul. Vigyázat, a csokitart addiktív édesség!

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.

Gyors bögrés piskóta

Még a legrohanósabb reggelbe is belefér ennek a villámgyors bögrés csokis piskótának az elkészítése, nincs öt perc, és kész.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.