
Gluténmentes háztartási keksz
Hozzávalók
- 6 dkg vaj, szobahőmérsékleten
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 25 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
Elkészítés
A vajat egy kis lábosban óvatosan, közepes lángon illatos-aranybarnára olvasztjuk, majd kicsit kihűtjük.
A cukrot és a barnított vajat robotgéppel legalább 10 percig keverjük, hogy jó habos legyen. Ezután hozzáadjuk a tojást, és ezzel is keverjük további 5 percig.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Lekapcsoljuk a gépet, a vajas masszához szórjuk a lisztkeveréket, és kézzel gyorsan összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. A tésztát koronggá lapítjuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A hideg tésztát szilikonos nyújtólapon, folpackkal lefedve 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval négyzetekre vágjuk, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
