
Gesztenyés tiramisu
Egy újabb remek áltiramisu: valószínűleg senki sem fog reklamálni, hogy a babapiskótákat ezúttal kávé helyett rumba áztatjuk.
2016. április 14.
Hozzávalók
- 30 db babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 1,5 dl tejszín
- 25 dkg gesztenyemassza
- porcukor
- kakaópor
- egy kevés rum
- 2 dl tej
Elkészítés
A tejben elkeverjük a rumot, a babapiskótákat könnyedén megmártjuk a rumos tejben. Tálba rakosgatjuk a harmadát. A tejszínből kemény habot verünk, a mascarponét elkeverjük a gesztenyemasszával, ízlés szerinti porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is. A krém harmadát az első réteg babapiskótára simítjuk, ezt a műveletet még kétszer megismételjük. A felülre kerülő krémet szórjuk meg kakaóval. Egy-két órát tároljuk hűtőszekrényben, mielőtt tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
