Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés-rumos csokitorta

Ez lesz az őszi-téli szülinaposok kedvence
2016. november 18.

Hozzávalók

  • Piskóta
  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 4 ek búzaliszt
  • 1 ek rumaroma
  • 2 ek holland kakaópor
  • Gesztenyekrém
  • 200 g gesztenyemassza
  • 150 g mascarpone
  • 100 ml habtejszín
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 3 evőkanál porcukor
  • Csokikrém
  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g mascarpone
  • 150 ml habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 2 evőkanál vaj
  • Ganache
  • 100 ml habtejszín
  • 100 g étcsoki

Elkészítés

Piskóta

Szedjük szét a tojásokat. Kezdjük el a fehérjét felverni egy pici sóval, majd mikor kezd habosodni, adjunk hozzá 4 evőkanál cukrot, és verjük kemény habbá. A maradék cukorral (2 evőkanál) és az 1 evőkanál rumaromával kihabosítjuk  a sárgáját is. Ha ez is meg van, öntsük hozzá a fehérjehabhoz, és óvatosan forgassuk bele. Végül szitáljuk bele a kakaóporral elkevert lisztet, és óvatosan, de gyors mozdulatokkal keverjük el. Ne kevergessük sokáig, mert összeesik a tészta! Öntsük bele a masszát egy sütőpapírral bélelt  22 cm átmérőjű tortaformába, előmelegített 180 C°-os  sütőben  25-30 perc alatt készre sütjük Tűpróbával ellenőrizzük!

Gesztenyekrém

A  gesztenyemasszát villa segítségével áttörjük,majd  hozzáadjuk a mascarponét, rumaromát, porcukrot, robotgép segítségével krémes állagúvá keverjük, majd hozzákeverjük a felveret tejszínhabot

Csokikrém

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, keverjük hozzá a porcukrot és a mascarponét, végül tegyük félre hűlni. Ha szobahőmérsékletűre visszahűlt, keverjük bele a már habbá vert habtejszínt.

A kihűlt piskótát felvágjuk 3 egyforma részre, majd visszahelyezzük sütőformába az egyik piskóta karikát. Megkenjük a csokikrémmel, majd a gesztenye krémmel, jöhet a másik piskótalap, majd még egyszer  elvégezzük a rétegezést. Tetejét beborítjuk a 3. piskótalappal. Hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára.

Ganache

Egy tálba beletörjük az étcsokit, a tejszínt felforraljuk, majd a csokira öntjük, és 1-2 percig állni hagyjuk, majd alaposan elkeverjük. Ráöntjük a torta tetejére, és spatula segítségével egyenletesen elkenjük, visszarakjuk a hűtőbe 30 percre. Tetszés szerint díszítjük!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vasárnapi csokoládés-gesztenyés rolád

Vasárnapi csokoládés-gesztenyés rolád

A gesztenye és a csokoládé tökéletes találkozása.
Epres és csokis profiterol

Epres és csokis profiterol

A tiramisu mellett a legismertebb olasz édesség. Égetett tésztából készült fánkocska vanília fagyival töltve, csoki vagy eper szósszal leöntve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.