Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gesztenyés-pralinés latte

A pohár alján gesztenye szirup. Rajta kávé, tej, tejszínhab, és a praliné...
2016. november 10.

Hozzávalók

  • Hozzávalók a sziruphoz:
  • 5-6 gesztenye, héjában
  • ¾ csésze cukor
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1 ¼ csésze víz
  • Hozzávalók a pralinéhoz:
  • ½ csésze pekándió, megpucolva
  • ¼ csésze barna cukor
  • ¼ csésze cukor
  • ¼ csésze víz
  • 2 presszó kávé
  • 235 ml gőzölt tej
  • tejszínhab

Elkészítés

Gesztenyeszirup:

A ¾-énél vágjuk be a gesztenyéket, de ne vágjuk teljesen ketté. Tegyük őket egy tepsire, és 175 fokon süssük 35-40 percig. Ha a héj elkezd elválni a belsejétől, akkor már készen van. Hagyjuk kihűlni, és pucoljuk meg. Nagyjából vágjuk össze, majd tegyük a késes robotgépbe. Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a vizet, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ha feloldódott, öntsük a cukros vizet a robotgép táljába a vanília kivonattal együtt. Pürésítsük, majd nyomjuk át egy szűrőn, és tegyük félre.

A praliné:

Egy lábosban oldjuk fel a cukrot a vízben. Dobjuk bele a pekándiókat az oldatba, és keverjük össze. Vegyük ki őket a cukros vízből, és tegyük a 175 fokos sütőbe 10 percre, amíg az oldat megkeményedik rajtuk. Tegyük a megpirított pekándiókat a korábban már elmosogatott késes robotgépbe a barna cukorral együtt, és daráljuk össze, majd tegyük félre.

Összeállítás:

Tegyünk 3-5 evőkanálnyi gesztenye szirupot egy csészébe. Adjuk hozzá a forró kávét és a felgőzölt tejet. Keverjük hozzá, halmozzuk rá a tejszínhabot, és tegyük a pralinét a hab tetejére.

 

Forrás: www.thegrantlife.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokilikőr

Csokilikőr

Iható karácsonyi ajándék!
Mangólassi

Mangólassi

Friss gyümölcs turmix, amely nagyon jól passzol a csípős curryhez.
Eperbor sabayon

Eperbor sabayon

Friss eperborhab gránátalmával és ananásszal, vagy bármilyen idénygyümölccsel, akár télen is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!