Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gesztenyés-pralinés latte

A pohár alján gesztenye szirup. Rajta kávé, tej, tejszínhab, és a praliné...
2016. november 10.

Hozzávalók

  • Hozzávalók a sziruphoz:
  • 5-6 gesztenye, héjában
  • ¾ csésze cukor
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1 ¼ csésze víz
  • Hozzávalók a pralinéhoz:
  • ½ csésze pekándió, megpucolva
  • ¼ csésze barna cukor
  • ¼ csésze cukor
  • ¼ csésze víz
  • 2 presszó kávé
  • 235 ml gőzölt tej
  • tejszínhab

Elkészítés

Gesztenyeszirup:

A ¾-énél vágjuk be a gesztenyéket, de ne vágjuk teljesen ketté. Tegyük őket egy tepsire, és 175 fokon süssük 35-40 percig. Ha a héj elkezd elválni a belsejétől, akkor már készen van. Hagyjuk kihűlni, és pucoljuk meg. Nagyjából vágjuk össze, majd tegyük a késes robotgépbe. Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a vizet, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ha feloldódott, öntsük a cukros vizet a robotgép táljába a vanília kivonattal együtt. Pürésítsük, majd nyomjuk át egy szűrőn, és tegyük félre.

A praliné:

Egy lábosban oldjuk fel a cukrot a vízben. Dobjuk bele a pekándiókat az oldatba, és keverjük össze. Vegyük ki őket a cukros vízből, és tegyük a 175 fokos sütőbe 10 percre, amíg az oldat megkeményedik rajtuk. Tegyük a megpirított pekándiókat a korábban már elmosogatott késes robotgépbe a barna cukorral együtt, és daráljuk össze, majd tegyük félre.

Összeállítás:

Tegyünk 3-5 evőkanálnyi gesztenye szirupot egy csészébe. Adjuk hozzá a forró kávét és a felgőzölt tejet. Keverjük hozzá, halmozzuk rá a tejszínhabot, és tegyük a pralinét a hab tetejére.

 

Forrás: www.thegrantlife.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokilikőr

Csokilikőr

Iható karácsonyi ajándék!
Mangólassi

Mangólassi

Friss gyümölcs turmix, amely nagyon jól passzol a csípős curryhez.
Eperbor sabayon

Eperbor sabayon

Friss eperborhab gránátalmával és ananásszal, vagy bármilyen idénygyümölccsel, akár télen is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.