Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés-gombás nyúlragu petrezselymes nokedlivel

Adásban volt: 2017. december 8.
A recepthez tartozó videó
2017. december 8.

Hozzávalók

2 személyre
  • ½ kg nyúlcomb filé
  • 20 dkg gesztenye
  • 20 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár szem borókabogyó
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A nokedlihez:
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • kevés hideg víz
  • friss petrezselyem

Elkészítés

1. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot és paprikát.

2. A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a pörkölt alaphoz adjuk a kakukkfűvel, rozmaringgal és borókabogyóval együtt.

3. A nokedlihez elkeverjük a lisztet, sót, tojást és friss petrezselymet, majd egy kevés hideg vizet. Ezután kiszaggatjuk és forró, sós vízben megfőzzük.

4. Amikor a hús majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát és gesztenyét és így főzzük tovább még 5-10 percig. Tálaláskor a galuska mellé szedünk a nyúlraguból és megszórjuk friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.