Gesztenyés-gombás nyúlragu petrezselymes nokedlivel

Hozzávalók
2 személyre- ½ kg nyúlcomb filé
- 20 dkg gesztenye
- 20 dkg vegyes erdei gomba
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pár szem borókabogyó
- olívaolaj
- só, bors
- A nokedlihez:
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- kevés hideg víz
- friss petrezselyem
- só
Elkészítés
1. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot és paprikát.
2. A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a pörkölt alaphoz adjuk a kakukkfűvel, rozmaringgal és borókabogyóval együtt.
3. A nokedlihez elkeverjük a lisztet, sót, tojást és friss petrezselymet, majd egy kevés hideg vizet. Ezután kiszaggatjuk és forró, sós vízben megfőzzük.
4. Amikor a hús majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát és gesztenyét és így főzzük tovább még 5-10 percig. Tálaláskor a galuska mellé szedünk a nyúlraguból és megszórjuk friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!

Marton Adrienn receptje
