Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés-gombás nyúlragu petrezselymes nokedlivel

Adásban volt: 2017. december 8.
A recepthez tartozó videó
2017. december 8.

Hozzávalók

2 személyre
  • ½ kg nyúlcomb filé
  • 20 dkg gesztenye
  • 20 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár szem borókabogyó
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A nokedlihez:
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • kevés hideg víz
  • friss petrezselyem

Elkészítés

1. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot és paprikát.

2. A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a pörkölt alaphoz adjuk a kakukkfűvel, rozmaringgal és borókabogyóval együtt.

3. A nokedlihez elkeverjük a lisztet, sót, tojást és friss petrezselymet, majd egy kevés hideg vizet. Ezután kiszaggatjuk és forró, sós vízben megfőzzük.

4. Amikor a hús majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát és gesztenyét és így főzzük tovább még 5-10 percig. Tálaláskor a galuska mellé szedünk a nyúlraguból és megszórjuk friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!