Garnélás gnocchi

Hozzávalók
- Gnocchi:
- 0,5 kg főtt burgonya
- 1 db tojássárgája
- parmezán
- só
- liszt
- Garnélás szósz:
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 8-10 db garnéla
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 15 dkg paradicsom
- 1,5 dl tejszín
- olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- só
- bors
- vaj
- 1 dl rosé bor
- citrom
- parmezán
Elkészítés
A főtt burgonyát felkockázzuk és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Egy lisztezett deszkára terítjük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a tojássárgáját és egy jó csipet sót és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy összeálljon a tészta. Négy részre vágjuk és hosszú, kígyó formákat sodrunk belőlük egyenként és feldaraboljuk. Villával vagy az ujjunkkal megformázzuk a gnocchikat.
Forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt kifőzzük a gnocchit.
A felaprított fokhagymát és vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Ha besűrűsödött hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a tépkedett bazsalikomot.
A garnélákat forró olívaolajon rövid ideig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a rosé borral. Az alkoholt elpárologtatjuk.
A gnocchikat a tejszínes szószba keverjük, pirított garnélával és reszelt parmezánnnal tálaljuk.
