Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Garnélás gnocchi

Adásban volt: 2016. július 5.
A recepthez tartozó videó
Mike Róbert, világ- és Európa-bajnok kenus kedvenc fogását készíti el Pataky Péterrel. Ízletes, friss és laktató.
2016. július 9.

Hozzávalók

  • Gnocchi:
  • 0,5 kg főtt burgonya
  • 1 db tojássárgája
  • parmezán

  • liszt
  • Garnélás szósz:
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 db garnéla
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 15 dkg paradicsom
  • 1,5 dl tejszín
  • olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom

  • bors
  • vaj
  • 1 dl rosé bor
  • citrom
  • parmezán

Elkészítés

A főtt burgonyát felkockázzuk és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Egy lisztezett deszkára terítjük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a tojássárgáját és egy jó csipet sót és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy összeálljon a tészta. Négy részre vágjuk és hosszú, kígyó formákat sodrunk belőlük egyenként és feldaraboljuk. Villával vagy az ujjunkkal megformázzuk a gnocchikat.
Forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt kifőzzük a gnocchit.

A felaprított fokhagymát és vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Ha besűrűsödött hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a tépkedett bazsalikomot.

A garnélákat forró olívaolajon rövid ideig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a rosé borral. Az alkoholt elpárologtatjuk.

A gnocchikat a tejszínes szószba keverjük, pirított garnélával és reszelt parmezánnnal tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vargányás gnocchi

Vargányás gnocchi

Illatos, fűszeres, kiadós és annyira olasz.
Gnocchi római módra

Gnocchi római módra

Grízes gnocchi. Ha időnket rászánjuk (a hűtésre), a sütéssel már nem kell sokat bíbelődni, és az íze, mindenért kárpótol majd. Változatosan elkészíthetjük, a gnocchi mellé kínáltakat kedvünkre variálhatjuk.
Gnocchi

Gnocchi

Az olaszok krumplis nudlija, a gnocchi, sokak kedvence, amit ráadásul elkészíteni is elég egyszerű. És, ha már kész számtalan módon tálalhatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!