Garnélarák zöldséges üvegtésztával és csirkemell csíkokkal

Hozzávalók
- 20 dkg üvegtészta
- 5 dkg vaj
- 1 db sárgarépa
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg bébispenót
- 10 dkg fehér káposzta
- 4 dkg mungóbabcsíra
- 15 dkg csirkemell
- 12 dkg garnélafarok
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl szezámolaj
- 4 ek édes chiliszósz
- só
- bors
Elkészítés
A csirkemellet felcsíkozzuk és forró olívaolajban kisütjük. Sütés közben ráreszelünk egy gerezd fokhagymát.
Közben a zöldségeket is felvágjuk csíkokra, az üvegtésztát pedig leöntjük forrásban lévő sós vízzel és 3 percig állni hagyjuk.
Mikor a hús már majdnem kész, a serpenyőben mellétesszük a csíkokra vágott zöldségeket és ráöntjük a szójaszószt, majd a szezámolajat és az édes chiliszószt is.
Beletesszük a megfőtt üvegtésztát és a felkarikázott újhagymát.
Egy másik serpenyőben felforrósítunk kevés olívaolajat, megfuttatunk benne egy gerezd fokhagymát, majd beletesszük a garnélákat. Sózzuk és hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Végül friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Friss bébispenóttal tálaljuk.
