Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszervajjal sült csirke citromos csicsókával

Adásban volt: 2014. január 27.
A recepthez tartozó videó
Ebédre is tökéletes ez a körettel, a citromos csicsókával együtt elkészülő, vargányás fűszervajjal készített sült csirkecomb.
2016. február 23.

Hozzávalók

4 főre
  • 4 csirkecomb
  • 70 dkg csicsóka
  • 3 citrom
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg szárított vargánya
  • 1 fej fokhagyma
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

A csirkecombok bőre alá vargányával kikevert vajat teszünk.
Ehhez a szárított vargányát egészen kicsi darabkákra vágjuk, és összekeverjük a puha vajjal.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és az ujjunkkal fellazított bőre alá betesszük a vargányás fűszeres vajat.
A combokat egy sütőpapírral borított sütőlapra rakjuk, és előkészítjük a többi hozzávalót. A csicsókákat megpucoljuk és felkarikázzuk, persze ez függ a csicsókák méretétől is, ha apróbbakat kapunk, akkor egyben is hagyhatjuk őket.
A feldarabolt csicsókákat egy konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és a csirkecombok köré rakjuk a sütőlapra.
A fokhagymákat gerezdekre szedjük, de nem pucoljuk meg, és egy citromból is vágjunk néhány szeletet.
Mind a fokhagymát, mind a citromszeleteket rakjuk a csirkecombok köré a sütőlapra.
Locsoljunk meg mindent egy kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, és 180-190 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás, mákkrémes sütemény

Almás, mákkrémes sütemény

Gyorsan és könnyen összeállítható sütemény, amit mégis kifejezetten elegánssá tesz a mákkrém és az egymáshoz simuló almaszeletek.
Egy vicces zöldség: csicsóka!

Egy vicces zöldség: csicsóka!

A természet nagy mókamester. Hogyan kerülhetne másként a csicsóka az őszirózsa félék családjába, és hogyan állhatna közeli rokonságban a napraforgóval? És egyáltalán, miért nem főzünk vele gyakrabban? Csicsókás megoldásaink mindennapra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!