Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszervaj háromféleképpen

Adásban volt: 2014. május 22.
A recepthez tartozó videó
A különböző fűszerekkel ízesített vajak, csodálatos kiegészítői lehetnek sült húsoknak, amik grillen is sülhetnek, de önmagukban is finomak pirítósra kenve.
2016. május 10.

Hozzávalók

3 adag
  • Korianderes fűszervaj:
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 salotta hagyma

  • bors
  • Rokfortos fűszervaj:
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek rokfort sajt
  • kakukkfű

  • bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • Rozmaringos fűszervaj:
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom héja
  • friss rozmaring
  • 1 salotta hagyma

  • bors

Elkészítés

Fűszervajat készíteni nagyon egyszerű. A vajat hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, így könnyen tudunk vele dolgozni. 
A salotta hagymát és a fokhagymát egészen apróra vágjuk.
A friss zöldfűszereket is felaprítjuk.
A további hozzávalókat is előkészítjük és hozzáadva a vajhoz alaposan elkeverjük, majd sóval, borssal is fűszerezzük őket.
Tárolhatjuk kis csatos üvegekben, de akár mélyhűtőben is.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almafánk sós karamella öntettel

Almafánk sós karamella öntettel

Egy csipet só és a jól ismert karamella egészen másik, csodálatos arcát mutatja. Érdemes kipróbálni, abbahagyhatatlan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.