Fűszervaj háromféleképpen
Adásban volt: 2014. május 22.
A recepthez tartozó videó

A különböző fűszerekkel ízesített vajak, csodálatos kiegészítői lehetnek sült húsoknak, amik grillen is sülhetnek, de önmagukban is finomak pirítósra kenve.
2016. május 10.
Hozzávalók
3 adag- Korianderes fűszervaj:
- 10 dkg vaj
- 1 ek paradicsompüré
- 1 csokor friss koriander
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom héja és leve
- 1 salotta hagyma
- só
- bors
- Rokfortos fűszervaj:
- 10 dkg vaj
- 2 ek rokfort sajt
- kakukkfű
- só
- bors
- frissen reszelt szerecsendió
- Rozmaringos fűszervaj:
- 10 dkg vaj
- 1 citrom héja
- friss rozmaring
- 1 salotta hagyma
- só
- bors
Elkészítés
Fűszervajat készíteni nagyon egyszerű. A vajat hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, így könnyen tudunk vele dolgozni.
A salotta hagymát és a fokhagymát egészen apróra vágjuk.
A friss zöldfűszereket is felaprítjuk.
A további hozzávalókat is előkészítjük és hozzáadva a vajhoz alaposan elkeverjük, majd sóval, borssal is fűszerezzük őket.
Tárolhatjuk kis csatos üvegekben, de akár mélyhűtőben is.
Megosztom barátaimmal