Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Bársony Bence / RTL kLUB

Fűszeres tepsis csirkemell

Ada leginkább olyan ételeket szeret főzni, amiket egyszerűen, gyorsan elkészíthet és még egészségesek is.
2014. szeptember 10.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 2-4 csirkemell
  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 1 brokkoli
  • 3-4 sárgarépa
  • 6 szem újkrumpli
  • friss zöld fűszerek

Elkészítés

A fűszeres tepsis csirkemell különféle zöldségekkel készülhet, az hogy éppen milyennel az egyrészt a kedvünktől, másrészt pedig az évszaktól függ. Azért is szeretem ezt a fogást, mert gyorsan  elkészül és a fiaim is nagyon szeretik, kivéve, akkor ha spárgát is teszek bele, ez az egyik kedvencük. Persze a legnagyobb kedvencük a sült krumpli, és bár ez nem pont az, de ha elég vékonyra szeletelem a krumplit, akkor jó ropogós lesz és lehet ketchuppal is enni, tehát az illúzió megvan mégis picit egészségesebb a végeredmény. És most jöjjön az elkészítés:

A zöldségeket felkockázzuk és falatnyi darabokra vágjuk. 
A krumplikat karikákra szeleteljük.
Az zöldségeket egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk olívaolajjal, majd megszórjuk tetszés szerint fűszerekkel.
A zöldségágy tetejére fektetjük a csirkemell szeleteket, amiket sózunk, borsozunk és egy kevés olívaolajjal is meglocsolunk.
180-200 C fokon 45-50 perc alatt készre sütjük. 

4.7/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános tepsis lecsó

Padlizsános tepsis lecsó

A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!