Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres szűzérmék sáfrányos rizzsel

A sáfrány az illatával és gyönyörű színével észrevétlenül a karavánok, bazárok mesés világába repít bennünket. Ez a sáfrányos sertésszűz jó választás akkor is ,ha egy óra múlva vendégek érkeznek, de természetesen családi ebédre vagy vacsorára is remek.
2015. augusztus 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 60 dkg sertésszűz
  • 1 mk őrölt római kömény
  • 1 mk őrölt koriander
  • ½ mk őrölt chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 fej salotta hagyma
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 10 tekerésnyi frissen őrölt bors
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 g sáfrány
  • 30 dkg basmati vagy jázmin rizs
  • 7 dl zöldségalaplé

Elkészítés

A sertésszűzből 2 centi vastag érméket szeletelünk.
3 evőkanál olívaolajat elkeverjük az őrölt római köménnyel, korianderrel, chilivel, és a szűzérméket alaposan megforgatjuk benne és lefedve 20 percet állni hagyjuk.
A fűszeres húsokat hármasával bambusz nyársakra húzzuk, majd felforrósított grillserpenyőben oldalanként 5-5 percig sütjük. A bambusznyárs segítségével sütés közben könnyen lehet forgatni. 

2 evőkanálnyi olajon megpirítjuk a finomra vágott salotta hagymát, hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát, majd fél perc múlva a felkockázott aszalt sárgabarackot, az őrölt fahéjat, és a rizst.
Egy percig együtt pirítjuk a rizst a többi ízesítő anyaggal, majd hozzáadjuk a sáfrányt és felöntjük a zöldségalaplével.
Fedő alatt keverés nélkül 10 percig főzzük, majd lehúzva a tűzről továbbra is lefedve állni hagyjuk 10 percig.

Tálaláskor a tányérra halmozzuk a sáfrányos rizst, és tetejére két-két fűszeres nyársat helyezünk.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grízpuding mézes gyümölcsökkel

Grízpuding mézes gyümölcsökkel

Előfordul néha, hogy nagyon vágyunk valami édességre, de nincs otthon még egy darabka csoki sem. Na ilyenkor, ha van otthon egy kis tej, némi búzadara és gyümölcs, semmi akadálya nem lehet, hogy elkészüljön ez a mennyei desszert.
Kakukkfüves cukkinikrémleves

Kakukkfüves cukkinikrémleves

A cukkinikrémleves ebédre vagy vacsorára is jó ötlet. Nem csak finom, de cukkinit szinte bárhol vehetünk, és az ínycsiklandó krémleves villámgyorsan elkészül.
Brokkolis, csirkés piláf

Brokkolis, csirkés piláf

A piláf rizsből készült egytálétel, amit a fűszerek mellett gazdagíthat zöldség, gyümölcs és hús is. Rengeteg variációja létezik, ehhez a zöldséges, csirkés változathoz nem lesz nehéz bevásárolni, és 30 perc alatt elkészül!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!