
Fűszeres szűzérmék sáfrányos rizzsel
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg sertésszűz
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 mk őrölt koriander
- ½ mk őrölt chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek olívaolaj
- 1 fej salotta hagyma
- 1 mk őrölt fahéj
- 10 tekerésnyi frissen őrölt bors
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 1 g sáfrány
- 30 dkg basmati vagy jázmin rizs
- 7 dl zöldségalaplé
Elkészítés
A sertésszűzből 2 centi vastag érméket szeletelünk.
3 evőkanál olívaolajat elkeverjük az őrölt római köménnyel, korianderrel, chilivel, és a szűzérméket alaposan megforgatjuk benne és lefedve 20 percet állni hagyjuk.
A fűszeres húsokat hármasával bambusz nyársakra húzzuk, majd felforrósított grillserpenyőben oldalanként 5-5 percig sütjük. A bambusznyárs segítségével sütés közben könnyen lehet forgatni.
2 evőkanálnyi olajon megpirítjuk a finomra vágott salotta hagymát, hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát, majd fél perc múlva a felkockázott aszalt sárgabarackot, az őrölt fahéjat, és a rizst.
Egy percig együtt pirítjuk a rizst a többi ízesítő anyaggal, majd hozzáadjuk a sáfrányt és felöntjük a zöldségalaplével.
Fedő alatt keverés nélkül 10 percig főzzük, majd lehúzva a tűzről továbbra is lefedve állni hagyjuk 10 percig.
Tálaláskor a tányérra halmozzuk a sáfrányos rizst, és tetejére két-két fűszeres nyársat helyezünk.