Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres sütőtökchutney

Adásban volt: 2014. november 11.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres chutney, most az ősz legkedveltebb ízével, a sütőtökkel. Húsok, kekszek kiváló kiegészítője. Szép üvegben akár ehető ajándék is válhat belőle.
2015. február 6.

Hozzávalók

  • 1 sütőtök
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 vöröshagyma
  • 0,5 dl almaecet
  • 1 kk koriandermag
  • 1 csillagánizs
  • 2-3 szelet gyömbér
  • friss chili
  • fél citrom leve
  • Tálaláshoz
  • bagett
  • kacsamáj

Elkészítés

 A sütőtököt meghámozzuk, és felkockázzuk (ez a chutney nyers sütőtökből készül, de el lehet készíteni  a már megsütöttből is). A cukor felét karamellizáljuk. Amikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a felaprított hagymát és az ecetet, valamint a fűszereket: a koriandermagot, a csillagánizst, a szeletelt gyömbért és a friss chilit. A legvégén hozzáöntjük a sütőtököt, belefacsarjuk a citromlevet, is alaposan összekeverjük. Alacsony hőmérsékleten, 30-40 perc alatt a tököt puhára főzzük. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá egy kevés vizet is. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nagyon szilvás chutney

Nagyon szilvás chutney

Szilvamártás almával és chilivel! Készítsünk hozzá serpenyős karajt és jázmint rizst!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?