Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres sütőtökchutney

Adásban volt: 2014. november 11.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres chutney, most az ősz legkedveltebb ízével, a sütőtökkel. Húsok, kekszek kiváló kiegészítője. Szép üvegben akár ehető ajándék is válhat belőle.
2015. február 6.

Hozzávalók

  • 1 sütőtök
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 vöröshagyma
  • 0,5 dl almaecet
  • 1 kk koriandermag
  • 1 csillagánizs
  • 2-3 szelet gyömbér
  • friss chili
  • fél citrom leve
  • Tálaláshoz
  • bagett
  • kacsamáj

Elkészítés

 A sütőtököt meghámozzuk, és felkockázzuk (ez a chutney nyers sütőtökből készül, de el lehet készíteni  a már megsütöttből is). A cukor felét karamellizáljuk. Amikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a felaprított hagymát és az ecetet, valamint a fűszereket: a koriandermagot, a csillagánizst, a szeletelt gyömbért és a friss chilit. A legvégén hozzáöntjük a sütőtököt, belefacsarjuk a citromlevet, is alaposan összekeverjük. Alacsony hőmérsékleten, 30-40 perc alatt a tököt puhára főzzük. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá egy kevés vizet is. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nagyon szilvás chutney

Nagyon szilvás chutney

Szilvamártás almával és chilivel! Készítsünk hozzá serpenyős karajt és jázmint rizst!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!