Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, sült gyümölcs

Adásban volt: 2014. január 3.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres, sült gyümölcs magában, vagy császármorzsa mellé.
2015. november 11.

Hozzávalók

  • 50dkg fagyasztott szilva
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 2 dl vörösbor
  • nádcukor
  • méz
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
  • gyömbér

Elkészítés

A vörösbort egy serpenyőben felmelegítjük. A szilvákat felkockázzuk. Amikor a bor alkoholtartalma elpárolgott, hozzáadjuk a szilvát, az aszalt szilvát, a nádcukrot, két evőkanál mézet és a fűszereket. A fűszeres szilvaragut összeforraljuk és a császármorzsa mellé tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, karamellás sült ananász

Fűszeres, karamellás sült ananász

Az édes karamell, a vanília, a chili és a bors, a sült, forró ananász és a hideg fagyi csodálatos találkozása. Ez a desszert bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!