Fűszeres, serpenyős tarja avokádósalsával
Adásban volt: 2015. február 12.
A recepthez tartozó videó

Rafinált saláta, egyszerűen fűszerezett tarjával: rengeteg szín, rengeteg íz és sok-sok vitamin, igazi téli egytálétel.
2016. február 5.
Hozzávalók
4 adag- olívaolaj
- 4 szelet tarja
- 1 db avokádó
- fél friss ananász
- 1 csokor újhagyma
- chili
- 1 db zöldcitrom
- 2-3 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- só
Elkészítés
Az ananászt megpucoljuk és felkockázzuk. Az avokádó héját levágjuk, magját kiszedjük, húsát ugyancsak kockákra vágjuk és az ananászhoz adjuk. Ráfacsarjuk a zöldcitrom levét, így az avokádó nem barnul meg.
Felkarikázzuk az újhagymát és a chilit, ezeket is hozzáadjuk, és ha van otthon friss zöldfűszer, azt is tehetünk bele. Sózzuk és egy kevés mézzel meglocsoljuk. Összekeverjük.
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk. Forró olívaolajon 10 perc alatt minkét oldalát kisütjük, majd méz és szójaszósz keverékével meglocsoljuk és pár perc alatt készre pároljuk. Az avokádós salátával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal