Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, serpenyős tarja avokádósalsával

Adásban volt: 2015. február 12.
A recepthez tartozó videó
Rafinált saláta, egyszerűen fűszerezett tarjával: rengeteg szín, rengeteg íz és sok-sok vitamin, igazi téli egytálétel.
2016. február 5.

Hozzávalók

4 adag
  • olívaolaj
  • 4 szelet tarja
  • 1 db avokádó
  • fél friss ananász
  • 1 csokor újhagyma
  • chili
  • 1 db zöldcitrom
  • 2-3 ek méz
  • 2 ek szójaszósz

Elkészítés

Az ananászt megpucoljuk és felkockázzuk. Az avokádó héját levágjuk, magját kiszedjük, húsát ugyancsak kockákra vágjuk és az ananászhoz adjuk. Ráfacsarjuk a zöldcitrom levét, így az avokádó nem barnul meg.
Felkarikázzuk az újhagymát és a chilit, ezeket is hozzáadjuk, és ha van otthon friss zöldfűszer, azt is tehetünk bele. Sózzuk és egy kevés mézzel meglocsoljuk. Összekeverjük.

A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk. Forró olívaolajon 10 perc alatt minkét oldalát kisütjük, majd méz és szójaszósz keverékével meglocsoljuk és pár perc alatt készre pároljuk. Az avokádós salátával tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az Író úr és a grillezett tarja

Az Író úr és a grillezett tarja

Cserna-Szabó András a kortárs irodalom meghökkentően fanyar humorú írója, novellásköteteiben rendre jelentős szerepet játszik a gasztronómia, ami nem véletlen, hiszen maga is igencsak jól elboldogul a konyhában.
Guacamole, a szuper egészséges avokádókrém

Guacamole, a szuper egészséges avokádókrém

Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű. 5 perc alatt kész, szuper egészséges. Az avokádó különleges, úgyhogy nyugodtan kínálhatjuk vendégeinknek is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.