Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres sárgarépasavanyúság

Adásban volt: 2015. szeptember 29.
A recepthez tartozó videó
Friss, zsenge sárgarépából fantasztikus savanyúság készíthető, ami salátákba, keleties ihletésű egytálételek, húsok, halak mellé kiváló.
2015. szeptember 29.

Hozzávalók

  • 6 db sárgarépa
  • 1 db citrom
  • chili
  • 1 dl almaecet
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk koriandermag
  • 1 tk egész római kömény
  • 2 rúd egész fahéj

  • 4 dl víz

Elkészítés

A vizet összeforraljuk az almaecettel és a cukorral. Beleszórjuk a koriandermagot, a római köményt, a fahéjrudakat és egy csipet sót.
Közben a sárgarépákat felkarikázzuk és egy befőttes üvegbe pakoljuk, a citrom héjával együtt. Beleszórjuk a felkarikázott chilipaprikát is.

Az elkészült ecetes főzetet végül a sárgarépára merjük. Lefedjük majd hűtőszekrénybe tesszük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres sárgarépa-krémleves

Fűszeres sárgarépa-krémleves

Klasszikus sárgarépa-krémleves francia csavarral a végén, amitől igazán különleges lesz.
Narancsos sárgarépasaláta mozzarellával

Narancsos sárgarépasaláta mozzarellával

Könnyed hétköznap esti saláta, mely igazi színbomba: a langyos sült sárgarépa, narancsos dísze a vinaigrette öntetes zöldsalátának.
Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Pácolt sárgarépa. Fogyaszthatjuk köretként, de sokféle ételbe jó alapanyagként. Hetekig eláll.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!