Fűszeres sárgarépasavanyúság
Adásban volt: 2015. szeptember 29.
A recepthez tartozó videó

Friss, zsenge sárgarépából fantasztikus savanyúság készíthető, ami salátákba, keleties ihletésű egytálételek, húsok, halak mellé kiváló.
2015. szeptember 29.
Hozzávalók
- 6 db sárgarépa
- 1 db citrom
- chili
- 1 dl almaecet
- 5 dkg cukor
- 1 tk koriandermag
- 1 tk egész római kömény
- 2 rúd egész fahéj
- só
- 4 dl víz
Elkészítés
A vizet összeforraljuk az almaecettel és a cukorral. Beleszórjuk a koriandermagot, a római köményt, a fahéjrudakat és egy csipet sót.
Közben a sárgarépákat felkarikázzuk és egy befőttes üvegbe pakoljuk, a citrom héjával együtt. Beleszórjuk a felkarikázott chilipaprikát is.
Az elkészült ecetes főzetet végül a sárgarépára merjük. Lefedjük majd hűtőszekrénybe tesszük.
Megosztom barátaimmal
