Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres sárgarépa-krémleves

Adásban volt: 2015. május 11.
A recepthez tartozó videó
Klasszikus sárgarépa-krémleves francia csavarral a végén, amitől igazán különleges lesz.
2016. július 21.

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 40 dkg zsenge, reszelt sárgarépa
  • gyömbér
  • 2 narancs
  • 1 l alaplé

  • bors
  • Tálaláshoz:
  • 1 csomag galambbegy saláta
  • 1 marék tökmag
  • 1 marék napraforgómag

Elkészítés

A felkarikázott újhagymát (a zöld leveleket ezúttal kihagyhatjuk) amit rögtön az elején megsózunk egy kevés vajon megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Megvárjuk, hogy egy kicsit összeessen.

Hozzáfacsarjuk egy narancs levét,  és belereszelünk ízlés szerinti mennyiségű gyömbért. Amikor a sárgarépa kiengedte magából a nedvességet, felöntjük az alaplével.

Barnított vajat készítünk: 10 dkg vajat egy kisebb edényben megolvasztunk, és megvárjuk míg habzani, majd barnulni nem kezd. Ekkor levesszük a tűzről és átöntjük egy hideg edénybe, nehogy megégjen.

A levest krémesre turmixoljuk, majd tovább kevergetve hozzácsorgatjuk a barnított vajat.

Galambbegy salátával és pirított magokkal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos sárgarépasaláta mozzarellával

Narancsos sárgarépasaláta mozzarellával

Könnyed hétköznap esti saláta, mely igazi színbomba: a langyos sült sárgarépa, narancsos dísze a vinaigrette öntetes zöldsalátának.

Kapros sárgarépafőzelék

Krémes sárgarépafőzelék, kaporral. Érdemes spárgapakorával elkészíteni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!