Fűszeres pulykamell epres salsával
Adásban volt: 2014. június 16.
A recepthez tartozó videó

A pulykamellsteak epres salsával igazi könnyű, nyári fogás. Az eper és a koktélparadicsom egy kevés mézzel és balzsamecettel elkeverve igazi koronája a pirosra sült pulykamellnek.
2016. július 13.
Hozzávalók
2-4 adag- 2-4 szelet pulykamell
- só
- bors
- olívaolaj
- Eper salsa:
- 25 dkg koktélparadicsom
- 25 dkg eper
- 1 ek méz
- ½ citrom
- 1 tk balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 1 salottahagyma vagy lilahagyma
- bors
Elkészítés
A koktélparadicsomokat félbevágjuk, az epret kisebb kockákra vágjuk és egy tálba helyezzük.
Rácsorgatjuk a mézet és a balzsamecetet, hozzáadjuk a citrom levét , az olívaolajat, a finomra aprított bazsalikomot és salottát, majd végül borsozzuk és alaposan átkeverjük.
A pulykamell szeleteket sütés előtt sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajon pirosra sütjük és a salsával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal