Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres pulykamell epres salsával

Adásban volt: 2014. június 16.
A recepthez tartozó videó
A pulykamellsteak epres salsával igazi könnyű, nyári fogás. Az eper és a koktélparadicsom egy kevés mézzel és balzsamecettel elkeverve igazi koronája a pirosra sült pulykamellnek.
2016. július 13.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2-4 szelet pulykamell

  • bors
  • olívaolaj
  • Eper salsa:
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg eper
  • 1 ek méz
  • ½ citrom
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 salottahagyma vagy lilahagyma
  • bors

Elkészítés

A koktélparadicsomokat félbevágjuk, az epret kisebb kockákra vágjuk és egy tálba helyezzük.
Rácsorgatjuk a mézet és a balzsamecetet, hozzáadjuk a citrom levét , az olívaolajat, a finomra aprított bazsalikomot és salottát, majd végül borsozzuk és alaposan átkeverjük.

A pulykamell szeleteket sütés előtt sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajon pirosra sütjük és a salsával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyben sült, tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.
Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

A világ egyik leghíresebb salátája a Caprese, azaz a paradicsom, mozzarella, és bazsalikom. Ebben a mini változatban bazsalikomolaj is kerül rá.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.