Fűszeres, padlizsános marharagu jázminrizzsel

Hozzávalók
6-8 adag- fél kg marhahús
- 2-3 padlizsán
- 2 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sárgaborsó
- 4 dl natúr paradicsomszósz
- fél tk fahéj
- 1 tk kurkuma
- 1 citrom
- só
- olaj
- 20 dkg jázmin rizs
- 5 dkg vaj
- kurkuma
- 5 dl török joghurt
- 5 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 1 kígyóuborka
- 1 csokor menta
- 1 csokor snidling
- néhány levél tárkony
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. A hagyma mellé egyből mehet az apróra vágott fokhagyma is. Ekkor adjuk hozzá a két fűszert: a kurkumát és a fahéjat. A fűszerek után beletesszük a marhahúst, amit egy picit le is lehet pirítani. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a kockákra vágott paradicsomot. Beletesszük a sárgaborsót és főni hagyjuk körülbelül 2 órán át. Eközben a padlizsánt felkockázzuk (használhatunk többféle padlizsánt is). Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 220 fokos, előmelegített sütőben 20 perc alatt pirul meg. Ha elkészült a padlizsán a marharaguhoz adjuk, és legvégül fél citrom levét is belefacsarjuk.
Rizs: a rizs a szokásos módon megfőzzük, de nem fűszerezzük. A végén hozzáadjuk az olvasztott vajat és a kurkumát.
Joghurtos uborkasaláta: a joghurthoz adjuk a mazsolát, a durvára vágott diót. Az uborkát felkockázzuk és hozzáadjuk a joghurthoz. Sózzuk, borsozzuk. Végül a fűszernövényeket is felaprítjuk és a salátába keverjük. Evvel kész is van.