Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, padlizsános marharagu jázminrizzsel

Adásban volt: 2014. szeptember 25.
A recepthez tartozó videó
Perzsa ízek dominálnak ebben a fűszeres marharaguban, melyhez joghurtos uborkasalátát és natúr jázminrizst készítettünk.
2015. november 29.

Hozzávalók

6-8 adag
  • fél kg marhahús
  • 2-3 padlizsán
  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sárgaborsó
  • 4 dl natúr paradicsomszósz
  • fél tk fahéj
  • 1 tk kurkuma
  • 1 citrom

  • olaj
  • 20 dkg jázmin rizs
  • 5 dkg vaj
  • kurkuma
  • 5 dl török joghurt
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • néhány levél tárkony
  • 1 gerezd fokhagyma

  • bors

Elkészítés

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. A hagyma mellé egyből mehet az apróra vágott fokhagyma is. Ekkor adjuk hozzá a két fűszert: a kurkumát és a fahéjat. A fűszerek után beletesszük a marhahúst, amit egy picit le is lehet pirítani. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a kockákra vágott paradicsomot. Beletesszük a sárgaborsót és főni hagyjuk körülbelül 2 órán át. Eközben a padlizsánt felkockázzuk (használhatunk többféle padlizsánt is). Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 220 fokos, előmelegített sütőben 20 perc alatt pirul meg. Ha elkészült a padlizsán a marharaguhoz adjuk, és legvégül fél citrom levét is belefacsarjuk. 

Rizs: a rizs a szokásos módon megfőzzük, de nem fűszerezzük. A végén hozzáadjuk az olvasztott vajat és a kurkumát.

Joghurtos uborkasaláta: a joghurthoz adjuk a mazsolát, a durvára vágott diót. Az uborkát felkockázzuk és hozzáadjuk a joghurthoz. Sózzuk, borsozzuk. Végül a fűszernövényeket is felaprítjuk és a salátába keverjük. Evvel kész is van. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres szűzérmék sáfrányos rizzsel

Fűszeres szűzérmék sáfrányos rizzsel

A sáfrány az illatával és gyönyörű színével észrevétlenül a karavánok, bazárok mesés világába repít bennünket. Ez a sáfrányos sertésszűz jó választás akkor is ,ha egy óra múlva vendégek érkeznek, de természetesen családi ebédre vagy vacsorára is remek.
Az 5 legjobb tavaszi saláta

Az 5 legjobb tavaszi saláta

Összegyűjtöttük az öt legjobb salátát, ami nélkül nincs tavaszi "nagytakarítás". Kiadós, laktató, mégis egészséges egytálételek. Ebédre vagy akár vacsorára. Két értekezlet között, edzés után vagy mielőtt nekiindulnál délután begyűjteni a gyerekeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.