Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, padlizsános marharagu jázminrizzsel

Adásban volt: 2014. szeptember 25.
A recepthez tartozó videó
Perzsa ízek dominálnak ebben a fűszeres marharaguban, melyhez joghurtos uborkasalátát és natúr jázminrizst készítettünk.
2015. november 29.

Hozzávalók

6-8 adag
  • fél kg marhahús
  • 2-3 padlizsán
  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sárgaborsó
  • 4 dl natúr paradicsomszósz
  • fél tk fahéj
  • 1 tk kurkuma
  • 1 citrom

  • olaj
  • 20 dkg jázmin rizs
  • 5 dkg vaj
  • kurkuma
  • 5 dl török joghurt
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor snidling
  • néhány levél tárkony
  • 1 gerezd fokhagyma

  • bors

Elkészítés

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. A hagyma mellé egyből mehet az apróra vágott fokhagyma is. Ekkor adjuk hozzá a két fűszert: a kurkumát és a fahéjat. A fűszerek után beletesszük a marhahúst, amit egy picit le is lehet pirítani. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a kockákra vágott paradicsomot. Beletesszük a sárgaborsót és főni hagyjuk körülbelül 2 órán át. Eközben a padlizsánt felkockázzuk (használhatunk többféle padlizsánt is). Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 220 fokos, előmelegített sütőben 20 perc alatt pirul meg. Ha elkészült a padlizsán a marharaguhoz adjuk, és legvégül fél citrom levét is belefacsarjuk. 

Rizs: a rizs a szokásos módon megfőzzük, de nem fűszerezzük. A végén hozzáadjuk az olvasztott vajat és a kurkumát.

Joghurtos uborkasaláta: a joghurthoz adjuk a mazsolát, a durvára vágott diót. Az uborkát felkockázzuk és hozzáadjuk a joghurthoz. Sózzuk, borsozzuk. Végül a fűszernövényeket is felaprítjuk és a salátába keverjük. Evvel kész is van. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres szűzérmék sáfrányos rizzsel

Fűszeres szűzérmék sáfrányos rizzsel

A sáfrány az illatával és gyönyörű színével észrevétlenül a karavánok, bazárok mesés világába repít bennünket. Ez a sáfrányos sertésszűz jó választás akkor is ,ha egy óra múlva vendégek érkeznek, de természetesen családi ebédre vagy vacsorára is remek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!