Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, morzsás lazac

Adásban volt: 2013. december 12.
A recepthez tartozó videó
A ropogós, citrusos, vajas kenyérmorzsában sült lazac minden alkalomra kitűnő választás.
2015. október 23.

Hozzávalók

4 személyre
  • 60 dkg lazacfilé egyben! (bőr nélkül)
  • 3 ek narancslekvár
  • 10 dkg panko morzsa,
  • 1 citrom
  • 1 lime
  • 1 mandarin
  • 1 narancs
  • 3 cm friss gyömbér

  • bors
  • chilipehely
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

A fűszeres morzsához a vajat felolvasztjuk.
A vajhoz adjuk a morzsát, hozzáreszeljük a citrusok héját és a friss gyömbért.
Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés chilipelyhet.
A lazac filét egy sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük, vékonyan megkenjük keserű narancsdzsemmel, ez lesz a ragasztóanyag, ami a morzsát a lazacon tartja.
Egyenletesen beborítjuk a fűszeres morzsával a halat, kézzel kicsit rá is tapasztjuk.
200 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük a lazacot, és ennyi idő alatt a morzsa is aranyszínűre pirul rajta.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Finn lazacleves

Lazac a levesbe? Igen! Finn lazacleves, friss kaporral és tejszínnel.
Francia citromtorta

Francia citromtorta

A franciák egyik híres, és kedvenc tortája ez a citromtorta. Nem véletlenül: könnyű, édes, savanykás és minden alkalomra tökéletes!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?