Fűszeres, morzsás lazac
Adásban volt: 2013. december 12.
A recepthez tartozó videó

A ropogós, citrusos, vajas kenyérmorzsában sült lazac minden alkalomra kitűnő választás.
2015. október 23.
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg lazacfilé egyben! (bőr nélkül)
- 3 ek narancslekvár
- 10 dkg panko morzsa,
- 1 citrom
- 1 lime
- 1 mandarin
- 1 narancs
- 3 cm friss gyömbér
- só
- bors
- chilipehely
- 8 dkg vaj
Elkészítés
A fűszeres morzsához a vajat felolvasztjuk.
A vajhoz adjuk a morzsát, hozzáreszeljük a citrusok héját és a friss gyömbért.
Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés chilipelyhet.
A lazac filét egy sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük, vékonyan megkenjük keserű narancsdzsemmel, ez lesz a ragasztóanyag, ami a morzsát a lazacon tartja.
Egyenletesen beborítjuk a fűszeres morzsával a halat, kézzel kicsit rá is tapasztjuk.
200 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük a lazacot, és ennyi idő alatt a morzsa is aranyszínűre pirul rajta.
Megosztom barátaimmal