Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres minifasírt paradicsomszósszal és joghurttal

Adásban volt: 2014. augusztus 25.
A recepthez tartozó videó
A csípős, pikáns paradicsomszósz, a hideg fokhagymás joghurt, a ropogósra sütött pita tökéletes kiegészítői a fűszeres minifasírtoknak.
2015. november 25.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 l paradicsomszósz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg marhahús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • római kömény
  • 1 tojás
  • 3 dl joghurt (török joghurt)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 pita
  • olivaolaj
  • chilipehely

Elkészítés

A pitákat hosszabb csíkokra szeleteljük, majd áttesszük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal és betesszük a 160 fokos sütőbe 10 percre. Amíg a piták elkészülnek, elkészítjük a paradicsomszószt: a finomra aprított vöröshagymákat és fokhagymagerezdeket olívaolajon üvegesre dinszteljük, megsózzuk, majd felöntjük a paradicsomlével. 20 percig rotyogtatjuk, közben borsozzuk és megszórjuk egy csipet chilipehellyel.

Majd elkészítjük a fokhagymás joghurtot, azaz a joghurtba belekeverünk 1 gerezd fokhagymát lereszelve és kész is.

Harmadik lépésként elkészítjük a minifasírtokat is. Ehhez összekeverjük a darált marhahúst egy kisebb fej felaprított hagymával, tojással,csipet sóval, egy fej fokhagymával, csipet római köménnyel, finomra aprított petrezselyemmel és korianderrel. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal is és jól összekeverjük a hozzávalókat. Az elkészült masszából hengereket formázunk és forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük.Tálaláskor a tál aljára helyezzük a pitadarabokat, erre kerülnek a fasírtok, majd ezt leöntjük a paradicsomszósszal és végül a hideg joghurttal, valamint olvasztott vajjal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Joghurtos minipalacsinta (oladuski)

Tej helyett joghurttal készül, ez a hagyományosan reggelire fogyasztott orosz minipalacsinta, ami lekvárral is finom, de mézes tejföllel még jobb.
Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

A világ egyik leghíresebb salátája a Caprese, azaz a paradicsom, mozzarella, és bazsalikom. Ebben a mini változatban bazsalikomolaj is kerül rá.

Mini szilvás gombóc

Sűrű, házi szilvalekvárral töltött, mákos "cake pop".

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.