Fűszeres minifasírt paradicsomszósszal és joghurttal

Hozzávalók
4-6 adag- 1 l paradicsomszósz
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg marhahús
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- római kömény
- 1 tojás
- 3 dl joghurt (török joghurt)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 pita
- olivaolaj
- chilipehely
Elkészítés
Majd elkészítjük a fokhagymás joghurtot, azaz a joghurtba belekeverünk 1 gerezd fokhagymát lereszelve és kész is.
Harmadik lépésként elkészítjük a minifasírtokat is. Ehhez összekeverjük a darált marhahúst egy kisebb fej felaprított hagymával, tojással,csipet sóval, egy fej fokhagymával, csipet római köménnyel, finomra aprított petrezselyemmel és korianderrel. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal is és jól összekeverjük a hozzávalókat. Az elkészült masszából hengereket formázunk és forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük.Tálaláskor a tál aljára helyezzük a pitadarabokat, erre kerülnek a fasírtok, majd ezt leöntjük a paradicsomszósszal és végül a hideg joghurttal, valamint olvasztott vajjal.