Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres minifasírt paradicsomszósszal és joghurttal

Adásban volt: 2014. augusztus 25.
A recepthez tartozó videó
A csípős, pikáns paradicsomszósz, a hideg fokhagymás joghurt, a ropogósra sütött pita tökéletes kiegészítői a fűszeres minifasírtoknak.
2015. november 25.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 l paradicsomszósz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg marhahús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • római kömény
  • 1 tojás
  • 3 dl joghurt (török joghurt)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 pita
  • olivaolaj
  • chilipehely

Elkészítés

A pitákat hosszabb csíkokra szeleteljük, majd áttesszük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal és betesszük a 160 fokos sütőbe 10 percre. Amíg a piták elkészülnek, elkészítjük a paradicsomszószt: a finomra aprított vöröshagymákat és fokhagymagerezdeket olívaolajon üvegesre dinszteljük, megsózzuk, majd felöntjük a paradicsomlével. 20 percig rotyogtatjuk, közben borsozzuk és megszórjuk egy csipet chilipehellyel.

Majd elkészítjük a fokhagymás joghurtot, azaz a joghurtba belekeverünk 1 gerezd fokhagymát lereszelve és kész is.

Harmadik lépésként elkészítjük a minifasírtokat is. Ehhez összekeverjük a darált marhahúst egy kisebb fej felaprított hagymával, tojással,csipet sóval, egy fej fokhagymával, csipet római köménnyel, finomra aprított petrezselyemmel és korianderrel. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal is és jól összekeverjük a hozzávalókat. Az elkészült masszából hengereket formázunk és forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük.Tálaláskor a tál aljára helyezzük a pitadarabokat, erre kerülnek a fasírtok, majd ezt leöntjük a paradicsomszósszal és végül a hideg joghurttal, valamint olvasztott vajjal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Joghurtos minipalacsinta (oladuski)

Tej helyett joghurttal készül, ez a hagyományosan reggelire fogyasztott orosz minipalacsinta, ami lekvárral is finom, de mézes tejföllel még jobb.
Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

A világ egyik leghíresebb salátája a Caprese, azaz a paradicsom, mozzarella, és bazsalikom. Ebben a mini változatban bazsalikomolaj is kerül rá.

Mini szilvás gombóc

Sűrű, házi szilvalekvárral töltött, mákos "cake pop".

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!