Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Fűszeres kuszkusszal töltött kaliforniai paprika

Adásban volt: 2016. október 20.
A recepthez tartozó videó
2016. október 20.

Hozzávalók

  • 5 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg kuszkusz
  • 170 ml víz
  • 2 ek olívaolaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g mazsola
  • 1 tk só
  • 1,5 tk szárított oregáno
  • ½ tk őrölt bors
  • 40 g mandula
  • 10 szem fekete olajbogyó
  • 1 ek friss lime lé
  • 2 ek méz
  • 120 g reszelt trappista vagy gouda sajt
  • 1 db avokádó
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 db lime facsart leve

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Helyezzük a kaliforniai paprikákat egy alufóliával kibélelt tepsire, majd tegyük be az előmelegített sütőbe addig, amíg a paprikáknak elkezd megbarnulni a héjuk. Ha már az egyik oldaluk elkezd megégni, akkor forgassuk tovább, és addig ismételjük ezt a folyamatot, míg az egész paprika megbarnult kívülről. De arra vigyázzunk, hogy ne teljesen süssük meg, tartania kell a formáját, hogy megtölthessük.

2. Ha kivettük a sütőből, akkor tegyük őket egy zárható nejlonba legalább 15 percig, majd húzzuk le könnyedén a héjukat. Metszünk ki egy 1 cm vastag csíkot szártól-hegyéig a húsából, kockázzuk fel, és őrizzünk meg a későbbi töltelékhez, illetve ezen a résen keresztül távolítsuk el a paprika magházát.

3. Egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat, majd pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, ½ teáskanál sót, szárított oregánót, friss borsot, majd 3-4 percig érleljük az ízeket.

4. Egy közepes edényben forraljunk vizet, majd öntsük bele a kuszkuszt és ½ teáskanál sót. Forraljuk tovább még 1 percig, majd letakarva pihentessük 5-6 percig. Keverjük össze villával, hogy ne álljon össze.

5. Tegyük egy nagy edénybe a kuszkuszt, a párolt hagymás keverékkel, a kaliforniai paprika felkockázott húsával, a mazsolával, mandulával, vékony csíkokra vágott olajbogyóval, limelével, mézzel, a sajt adag felével.

6. Töltsük meg  a kaliforniai paprikákat a kuszkuszos keverékkel egyenlő arányban, majd a tetejükre még szórjunk a megmaradt sajtból. Tegyük vissza a töltött paprikákat a sütőbe 10 percre 190 fokon, amíg megint átmelegszenek.

7. Időközben elkészítjük a mártást, ehhez minden alapanyagot a turmixgépbe teszünk, majd alaposan, krémesre keverjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Ez a recept új értelmet adhat a véres hurkának, valamint kitűnő vendégváró, hiszen az előkészített rétesháromszögek nagyon hamar piros-ropogósra sülnek a barátok érkezése után.
Lezser krumplis tészta

Lezser krumplis tészta

Csak egy habszifon kell a varázslathoz, máris annyira menő lesz a paprikás krumplink, ahogy azt Bernáth Józseftől megtanulhatjuk!
Bolgár gyuvecs

Bolgár gyuvecs

Fantasztikusan laktató és gazdag egytálétel, ami szinte magától elkészül, hiszen nekünk csak az alapanyagokat kell feldarabolni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.