Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres krémes sült csirke

Adásban volt: 2014. október 9.
A recepthez tartozó videó
Különleges, magyaros-keleties, csirkés egytálétel a nem túl ráérős estékre.
2015. december 5.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2 csirke alsócomb
  • 2 csirke felsőcomb
  • olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl natúr paradicsomszósz
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl alaplé
  • köménymag
  • római kömény
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • fahéj
  • bors
  • szerecsendió
  • szegfűbors
  • koriander

  • bors

Elkészítés

Kevés olajon megpirítjuk a csirkecombokat mindegyik oldalukon, miután sóztuk, borsoztuk őket. Ha megpirultak egy tányérra kivesszük, és félretesszük. A mártáshoz a felaprított hagymát a csirke zsírján megdinszteljük, sózzuk. Fűszerezzük fahéj, szegfűbors, kömény, babérlevél, római kömény, pirospaprika keverékével, de kísérletezhetünk más fűszerekkel is. Ha kész vagyunk a fűszeres, hagymás alappal, hozzáöntjük a folyadékokat is: alaplé, paradicsom, tejszín, tej. A csirkecombokat visszatesszük a mártásba. Sütőbe tesszük, 200 fokon 30 perc alatt készül el. 

4.3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, padlizsános marharagu jázminrizzsel

Fűszeres, padlizsános marharagu jázminrizzsel

Perzsa ízek dominálnak ebben a fűszeres marharaguban, melyhez joghurtos uborkasalátát és natúr jázminrizst készítettünk.
Az 5 legjobb fogás csirkéből

Az 5 legjobb fogás csirkéből

Kíváncsiak voltunk, hogy vajon melyik 5 csirkés ételre kattintottatok leggyakrabban, mikor vacsorának valót kerestetek. A ropogós, a joghurtos, a görögös tuti befutó. A szárnya, a combja, és a mája is bármikor jöhet. Jöjjenek a legjobb csirkés receptek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.