Fűszeres krémes sült csirke
Adásban volt: 2014. október 9.
A recepthez tartozó videó

Különleges, magyaros-keleties, csirkés egytálétel a nem túl ráérős estékre.
2015. december 5.
Hozzávalók
2-4 adag- 2 csirke alsócomb
- 2 csirke felsőcomb
- olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 dl natúr paradicsomszósz
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 dl alaplé
- köménymag
- római kömény
- babérlevél
- pirospaprika
- fahéj
- bors
- szerecsendió
- szegfűbors
- koriander
- só
- bors
Elkészítés
Kevés olajon megpirítjuk a csirkecombokat mindegyik oldalukon, miután sóztuk, borsoztuk őket. Ha megpirultak egy tányérra kivesszük, és félretesszük. A mártáshoz a felaprított hagymát a csirke zsírján megdinszteljük, sózzuk. Fűszerezzük fahéj, szegfűbors, kömény, babérlevél, római kömény, pirospaprika keverékével, de kísérletezhetünk más fűszerekkel is. Ha kész vagyunk a fűszeres, hagymás alappal, hozzáöntjük a folyadékokat is: alaplé, paradicsom, tejszín, tej. A csirkecombokat visszatesszük a mártásba. Sütőbe tesszük, 200 fokon 30 perc alatt készül el.
Megosztom barátaimmal