Fűszeres keralai halcurry

Hozzávalók
- 30 dkg fehér húsú halfilé
- 4 ek kókuszzsír
- kurkuma
- só
- bors
- 1 db citrom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kis darab gyömbér
- tamarind paszta
- curry por
- római kömény
- őrölt koriander
- cayenne bors
- mustármag
- 2 db chilipaprika
- 2 dl kókusztej
- 1 db paradicsom
Elkészítés
A halfilét nagyobb kockákra vágjuk.
A kókuszzsírt alaposan összekeverjük 2 teáskanál kurkumával, sóval, frissen őrölt borssal és citromlével, és beleforgatjuk a haldarabkákat. Fél órig állni hagyjuk ebben a pácban.
Közben egy serpenyőben olvasztott kókuszzsíron a halat elősütjük.
A nagyobb szeletekre vágott vöröshagymát forró kókuszzsíron megpároljuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és a gyömbért. Megszórjuk a fűszerekkel: kurkumával, curry porral, római köménnyel, cayenne borssal, mustármaggal és őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott chilipaprikákat.
Felöntjük a kókusztejjel. Sózzuk, beletesszük a fél kiskanálnyi tamarind pasztát, és összeforraljuk. Ekkor kerül bele a nagyobb szeletekre vágott paradicsom, és a halkockák. Innentől kezdve fakanállal már nem szabad kevergetni, csak a serpenyőt mozgassuk. A hal pár perc alatt elkészül
Főtt rizzsel, vagy naan kenyérrel tálaljuk
