Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres keralai halcurry

Adásban volt: 2015. június 3.
A recepthez tartozó videó
Egy igazi egzotikus különlegesség India legdélnyugatibb tartományából. Jókuti András ezúttal egy fűszeres halas ételt készít.
2016. május 7.

Hozzávalók

  • 30 dkg fehér húsú halfilé
  • 4 ek kókuszzsír
  • kurkuma

  • bors
  • 1 db citrom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis darab gyömbér
  • tamarind paszta
  • curry por
  • római kömény
  • őrölt koriander
  • cayenne bors
  • mustármag
  • 2 db chilipaprika
  • 2 dl kókusztej
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

A halfilét nagyobb kockákra vágjuk.

A kókuszzsírt alaposan összekeverjük 2 teáskanál kurkumával, sóval, frissen őrölt borssal és citromlével, és beleforgatjuk a haldarabkákat. Fél órig állni hagyjuk ebben a pácban.

Közben egy serpenyőben olvasztott kókuszzsíron a halat elősütjük.

A nagyobb szeletekre vágott vöröshagymát forró kókuszzsíron megpároljuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és a gyömbért. Megszórjuk a fűszerekkel: kurkumával, curry porral, római köménnyel, cayenne borssal, mustármaggal és őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott chilipaprikákat.
Felöntjük a  kókusztejjel. Sózzuk, beletesszük a fél kiskanálnyi tamarind pasztát, és összeforraljuk. Ekkor kerül bele a nagyobb szeletekre vágott paradicsom, és a halkockák. Innentől kezdve fakanállal már nem szabad kevergetni, csak a serpenyőt mozgassuk. A hal pár perc alatt elkészül

Főtt rizzsel, vagy naan kenyérrel tálaljuk

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Jókuti András

Jókuti András receptje

Szerkesztőink kedvencei

Krémes, mandulás curry

Krémes, mandulás curry

Igazi íz- és színkavalkádot ígér ez az indiai currys étel. Egyszerűen elkészíthető vegán fogás, hiszen minden állati eredetű alapanyagot helyettesíthetünk valami növényivel. Curryre fel!
Currys lecsó

Currys lecsó

A nyári nagy sláger átmenekítése a hűvösebb napokra. Nemcsak az íze melengető, hanem a színei is. A móka kedvéért itt a hagyma élénksárga, és a paprika élénk piros. Mondhatni kifordított lecsó. Németh Zsófia receptje Párizsból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.