Fűszeres indiai lencsefőzelék pirított kókusszal
Adásban volt: 2015. február 9.
A recepthez tartozó videó

Villámgyorsan elkészíthető indiai egytálétel. Egészséges, tápláló és szuperfinom. Kell ennél több?
2016. február 1.
Hozzávalók
2-3 adag- olaj
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- friss gyömbér
- kurkuma
- római kömény
- currypor
- 25 dkg vöröslencse
- 15 dkg bébispenót
- 1 doboz kókusztej
- 1 csokor koriander
- chilipaprika
- kókuszpehely
- só
- bors
- víz
Elkészítés
A finomra aprított hagymát, fokhagymát és gyömbért olajon üvegesre dinszteljük. Kurkumával, római köménnyel és curryporral fűszerezzük, átpirítjuk, majd , ízlés szerint szeletelt chilipaprikát adunk hozzá.
Rászórjuk a vöröslencsét, átforgatjuk és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Mikor a lencse már majdnem megpuhult (kb. 20 perc), hozzáadjuk a kókusztejet és a megmosott bébispenótot. Átforgatjuk, és ha nagyon besűrűsödne, kevés vízzel felöntjük. Pár percig alatt forraljuk.
A kókuszpelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk.
A kész főzeléket friss korianderrel és a kókuszpehellyel megszórva tálaljuk.
Megosztom barátaimmal