Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, hideg sertésszűz

Adásban volt: 2013. augusztus 15.
A recepthez tartozó videó
Egyszerűen elkészíthető sertéssült, lehűtve gyönyörű hidegtálat készíthetünk belőle, de salátával tökéletes ebéd vagy vacsora.
2016. április 3.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 sertésszűz
  • vaj

  • bors
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl víz
  • babérlevél
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 narancs

Elkészítés

A húst sózzuk, borsozzuk, majd vaj és olívaolaj keverékén körbepirítjuk. Ha a hús mindenhol megpirult, a hőt lejjebb vesszük és fedő alatt 10 percig saját levében pároljuk. A pác hozzávalói kis lábasban összeforraljuk. Először a bort felforraljuk, hogy az alkoholtartalmát elveszítse. Majd felöntjük a 2 dl vízzel, hozzáadjuk a rozmaring ágakat és a babérlevelet, egy darab narancshéjat és összeforraljuk. A pácot kihűtjük, majd a húsra öntjük és minimum 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor hajszálvékonyra szeleteljük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Omlós fűszeres sertéshússal töltött tortilla

Egy különleges, fűszeres tortilla, ami csak a tiéd.
Az 5 legjobb tavaszi saláta

Az 5 legjobb tavaszi saláta

Összegyűjtöttük az öt legjobb salátát, ami nélkül nincs tavaszi "nagytakarítás". Kiadós, laktató, mégis egészséges egytálételek. Ebédre vagy akár vacsorára. Két értekezlet között, edzés után vagy mielőtt nekiindulnál délután begyűjteni a gyerekeket.
Fűszeres egreses omlós pite

Fűszeres egreses omlós pite

A frissítő, édes és savanykás egreses pite, a legjobb választás a ráérősebb, nyári napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.