Fűszeres, hideg sertésszűz
Adásban volt: 2013. augusztus 15.
A recepthez tartozó videó

Egyszerűen elkészíthető sertéssült, lehűtve gyönyörű hidegtálat készíthetünk belőle, de salátával tökéletes ebéd vagy vacsora.
2016. április 3.
Hozzávalók
6-8 adag- 1 sertésszűz
- vaj
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 2 dl víz
- babérlevél
- 2 ág friss rozmaring
- 1 narancs
Elkészítés
A húst sózzuk, borsozzuk, majd vaj és olívaolaj keverékén körbepirítjuk. Ha a hús mindenhol megpirult, a hőt lejjebb vesszük és fedő alatt 10 percig saját levében pároljuk. A pác hozzávalói kis lábasban összeforraljuk. Először a bort felforraljuk, hogy az alkoholtartalmát elveszítse. Majd felöntjük a 2 dl vízzel, hozzáadjuk a rozmaring ágakat és a babérlevelet, egy darab narancshéjat és összeforraljuk. A pácot kihűtjük, majd a húsra öntjük és minimum 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor hajszálvékonyra szeleteljük.
Megosztom barátaimmal
