Fűszeres házi almachutney
Adásban volt: 2014. december 8.
A recepthez tartozó videó

Fűszeres chutney, ami minden sült húshoz remekül passzol. Érdemes nagyobb adagot csinálni belőle.
2016. április 24.
Hozzávalók
- 1 kg alma
- 1 vöröshagyma
- almaecet
- narancslé
- nádcukor
- chili pehely
- mustármag
- koriander
- só
- olívaolaj
Elkészítés
Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, közben sózzuk. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk cukorral és együtt főzzük, amíg az alma levet nem enged. Ekkor hozzáadjuk az almaecetet és egy kevés narancslevet. Háromnegyed órán keresztül főzzük, amíg az alma teljesen meg nem puhul. Mustármaggal és chili pehellyel fűszerezzük. Adhatunk hozzá még egy kis vizet és narancshéjat. Végül az almákat egy kicsit szétnyomkodjuk, és üvegbe töltjük. Csülök, vagy bármilyen más sült hús mellé fantasztikus.
Megosztom barátaimmal