Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres házi almachutney

Adásban volt: 2014. december 8.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres chutney, ami minden sült húshoz remekül passzol. Érdemes nagyobb adagot csinálni belőle.
2016. április 24.

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 1 vöröshagyma
  • almaecet
  • narancslé
  • nádcukor
  • chili pehely
  • mustármag
  • koriander

  • olívaolaj

Elkészítés

Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, közben sózzuk. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk cukorral és együtt főzzük, amíg az alma levet nem enged. Ekkor hozzáadjuk az almaecetet és egy kevés narancslevet. Háromnegyed órán keresztül főzzük, amíg az alma teljesen meg nem puhul. Mustármaggal és chili pehellyel fűszerezzük. Adhatunk hozzá még egy kis vizet és narancshéjat. Végül az almákat egy kicsit szétnyomkodjuk, és üvegbe töltjük. Csülök, vagy bármilyen más sült hús mellé fantasztikus. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres chutney, most az ősz legkedveltebb ízével, a sütőtökkel. Húsok, kekszek kiváló kiegészítője. Szép üvegben akár ehető ajándék is válhat belőle.
Narancsos-édesköményes chutney

Narancsos-édesköményes chutney

Kirobbanóan gazdag ízű kombináció, egyszerre készítsünk belőle nagyobb mennyiséget, mivel nagyon gyorsan el fog fogyni. Csinos üvegekbe töltve ajándékozhatunk is belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.