Fűszeres grillezett húspogácsa petrezselyemsalátával, zöldfűszeröntettel és joghurtos koriander chutney-val

Hozzávalók
- Fűszeres grillezett húspogácsa:
- 30 dkg darált hús
- 2 ek pirospaprika
- 1/2 kk cayenne bors
- 1 tk római kömény
- 1 tk egész koriander
- 1 tk édeskömény mag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss koriander
- só
- bors
- Tabulé (petrezselyemsaláta):
- 4 nagyobb csokor petrezselyem
- 1 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 db citrom
- olívaolaj
- só
- bors
- bulgur
- Zöldfűszer öntet:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 1 csokor snidling
- 1 csokor kapor
- pár levél menta
- olívaolaj
- római kömény
- zöld chili
- só
- bors
- Joghurtos korianderchutney:
- 2 doboz natúr joghurt
- 2 csokor koriander
- 1 csokor menta
- só
- bors
Elkészítés
Fűszeres húspogácsa
A darált húst sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, jöhet a cayenne bors és a római kömény.
Az egész koriandert és az édeskömény magot a fokhagyma gerezdekkel, pici sóval és olívaolajjal egy mozsárban összetörjük. Majd az így elkészült fűszerpasztát, az apróra vágott friss korianderrel együtt, hozzákeverjük a darált húshoz.
Kisebb húspogácsákat készítünk belőle, sütésig hűtőszekrényben, alufólián tároljuk.
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük a húspogácsákat.
Tabulé
A petrezselymet finomra aprítjuk, szigorúan késsel, nem lehet mixerbe tenni.
A kígyóuborkát félbe vágjuk, a magját kikaparjuk és egészen apró kockákra vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. A zöldségeket besózzuk és meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal. Megszórjuk az apró szemű bulgurral és az egészet jól összekeverjük.
Zöldfűszer öntet
A zöldeket száraiktól megszabadítjuk és egy magas falú edénybe tesszük. Megszórjuk római köménnyel, citrom levét belefacsarjuk és beleöntjük az olívaolajat. Beleszórjuk a feldarabolt fokhagyma gerezdet és a chilit, majd egy botmixerrel az egészet pürésítsük.
Joghurtos korianderchutney
A joghurtot sóval, friss korianderre és mentával összeturmixoljuk.