Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres grillezett húspogácsa petrezselyemsalátával, zöldfűszeröntettel és joghurtos koriander chutney-val

Adásban volt: 2015. szeptember 11.
A recepthez tartozó videó
A kerti grillpartik sztárja ez a fűszeres húspogácsa, amit természetesen serpenyőben is el tudunk készíteni.
2015. szeptember 11.

Hozzávalók

  • Fűszeres grillezett húspogácsa:
  • 30 dkg darált hús
  • 2 ek pirospaprika
  • 1/2 kk cayenne bors
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk egész koriander
  • 1 tk édeskömény mag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss koriander

  • bors
  • Tabulé (petrezselyemsaláta):
  • 4 nagyobb csokor petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db citrom
  • olívaolaj

  • bors
  • bulgur
  • Zöldfűszer öntet:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor kapor
  • pár levél menta
  • olívaolaj
  • római kömény
  • zöld chili

  • bors
  • Joghurtos korianderchutney:
  • 2 doboz natúr joghurt
  • 2 csokor koriander
  • 1 csokor menta

  • bors

Elkészítés

Fűszeres húspogácsa

A darált húst sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, jöhet a cayenne bors és a római kömény.
Az egész koriandert és az édeskömény magot a fokhagyma gerezdekkel, pici sóval és olívaolajjal egy mozsárban összetörjük. Majd az így elkészült fűszerpasztát, az apróra vágott friss korianderrel együtt, hozzákeverjük a darált húshoz. 
Kisebb húspogácsákat készítünk belőle, sütésig hűtőszekrényben, alufólián tároljuk.
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük a húspogácsákat.

Tabulé

A petrezselymet finomra aprítjuk, szigorúan késsel, nem lehet mixerbe tenni.
A kígyóuborkát félbe vágjuk, a magját kikaparjuk és egészen apró kockákra vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. A zöldségeket besózzuk és meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal. Megszórjuk az apró szemű bulgurral és az egészet jól összekeverjük.

Zöldfűszer öntet

A zöldeket száraiktól megszabadítjuk és egy magas falú edénybe tesszük. Megszórjuk római köménnyel, citrom levét belefacsarjuk és beleöntjük az olívaolajat. Beleszórjuk a feldarabolt fokhagyma gerezdet és a chilit, majd egy botmixerrel az egészet pürésítsük. 

Joghurtos korianderchutney

A joghurtot sóval, friss korianderre és mentával összeturmixoljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szabad tűzön - Grillezési praktikák

Szabad tűzön - Grillezési praktikák

Grillezni csak pontosan, szépen.
Grillezett csirkemell céklamajonézzel

Grillezett csirkemell céklamajonézzel

Egy forró nyári napon gyakran csak valami nagyon egy könnyű ebédre vágyunk, ez a sütőben sült csirkemell céklamajonézzel pontosan megfelel ennek az elvárásnak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?