Fűszeres, dinsztelt tarja
Adásban volt: 2014. október 31.
A recepthez tartozó videó

A hagyományos, dinsztelt tarja egy kicsit egzotikusra hangolva fahéjjal, korianderrel.
2015. október 11.
Hozzávalók
6-8 szelet- 1 kg tarja, egyben
- olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 ek pirospaprika
- 1-2 babérlevél
- 1 tk koriander
- 1 tk fahéj
- só
- 1 tk currypor
- csípős paprikakrém
- 1,5 dl sűrített paradicsom
- 1,5 dl alaplé
- 1 csokor koriander
Elkészítés
Kevés olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott hagymát, megsózzuk és hozzáadjuk a többi fűszert. A tarját 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőbe kevés olívaolajon a hússzeleteket elősütjük, lepirítjuk (2-2 perc oldalanként). A fűszeres dinsztelt hagymát felöntjük a paradicsompürével és az alaplével, mikor kész a mártást erős paprikakrémmel turbózzuk fel. Alacsony hőmérsékleten 40-45 percig lefedve pároljuk a mártásba tett húsokat. Ha túl sok rajta a mártás, akkor erős lángon elpároljuk. Sütőbe téve is elkészíthetjük, alufóliával lefedve 140-150 fokon.
Megosztom barátaimmal