Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, dinsztelt tarja

Adásban volt: 2014. október 31.
A recepthez tartozó videó
A hagyományos, dinsztelt tarja egy kicsit egzotikusra hangolva fahéjjal, korianderrel.
2015. október 11.

Hozzávalók

6-8 szelet
  • 1 kg tarja, egyben
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek pirospaprika
  • 1-2 babérlevél
  • 1 tk koriander
  • 1 tk fahéj

  • 1 tk currypor
  • csípős paprikakrém
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1,5 dl alaplé
  • 1 csokor koriander

Elkészítés

Kevés olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott hagymát, megsózzuk és hozzáadjuk a többi fűszert. A tarját 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőbe kevés olívaolajon a hússzeleteket elősütjük, lepirítjuk (2-2 perc oldalanként). A fűszeres dinsztelt hagymát felöntjük a paradicsompürével és az alaplével, mikor kész a mártást erős paprikakrémmel turbózzuk fel. Alacsony hőmérsékleten 40-45 percig lefedve pároljuk a mártásba tett húsokat.  Ha túl sok rajta a mártás, akkor erős lángon elpároljuk. Sütőbe téve is elkészíthetjük, alufóliával lefedve 140-150 fokon. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tepsis tarja sült zellerrel

Tepsis tarja sült zellerrel

Az egyszerű sült tarját feldobtuk egy kis tejszínnel és sült zellerrel. Az eredmény leírhatatlan, ezért el kell készíteni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!