Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, csokoládés keksz

Adásban volt: 2013. november 6.
A recepthez tartozó videó
A hosszú őszi és téli délutánok legjobb kiegészítője ez az egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb csokoládés-mogyorós keksz.
2015. december 17.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 vanília kikapart magjai
  • 20 dkg csokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg liszt
  • 1 kávéskanál nescafé por
  • 1 kávéskanál só
  • 3 dkg pirított törökmogyoró

Elkészítés

A tojásokat elektromos kézi keverővel fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliával. A feldarabolt csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a cukros tojással. Összekeverjük a lisztet, a kávét, majd ezeket hozzáadjuk a csokoládés masszához. Végül a mogyorót is belekeverjük. Duplára hajtott folpack fóliára tesszük, és 4 cm átmérőjű, kb. 30cm hosszú hengert formázunk (a fólia segítségével könnyen megy). Ha a massza nagyon lágy lenne, tegyük 15 percre a hűtőbe, így könnyebben formázható. A hengereket ezután a mélyhűtőbe tesszük, mert puhán nem lehetne szeletelni. Kb. 1,5 óra alatt szilárdul meg annyira, hogy szépen lehessen szeletelni. Ha csak később akarjuk megsütni a kekszeket  (pl. a masszát előző este állítjuk össze, és csak másnap sütjük), akkor miután kivettük a mélyhűtőből, kb. 10 percet állni hagyjuk, hogy ne teljesen fagyott állapotban vágjuk. A hengerekből 1-1,5cm vastag korongokat vágunk. Sütőpapírral lefedett sütőlapra helyezzük, majd 180C fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Hűlés során még tovább szilárdul. Egyszerre két sütőlap is kerülhet a sütőbe, így nagyobb mennyiségben is készíthető.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres-csokoládés keksz

A hosszú őszi és téli délutánok legjobb kiegészítője ez az egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb csokoládés-mogyorós keksz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?