Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres csokoládékrém

Adásban volt: 2014. február 14.
A recepthez tartozó videó
Ezzel a könnyen elkészíthető kókusztejjel, fahéjjal, chilivel, gyömbérrel izgalmassá tett csokoládékrémmel egy finom vacsora vagy ebéd után feltehetjük a pontot az I-re.
2015. október 8.

Hozzávalók

2 adag
  • 2,5 dl kókusztej (tejjel, tejszínnel is elkészíthető)
  • 2 tojás sárgája
  • fél vaníliarúd
  • 2 ek cukor
  • 10 dkg 70 %-os csoki
  • 1 presszókávé
  • friss gyömbér
  • chili
  • csipet fahéj

Elkészítés

A kókusztejet a tűzhelyre tesszük, és forráspontig melegítjük. Közben egy edényben kézi habverő segítségével a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd a forró kókusztejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Az egészet visszaöntjük a kókusztejes edénybe és visszahelyezzük a tűzhelyre, ahol folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor már a vaníliasodónk sűrű, akkor takarékra vesszük a hőfokot. Ezt követően hozzáadjuk a sodóhoz a finomra aprított csokoládét és addig kevergetjük, amíg teljesen föl nem olvad. Hozzákeverjük a kávét, a fahéjat, a frissen reszelt gyömbért és a chilit, majd poharakba öntve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukormentes forró csokoládé

Cukormentes forró csokoládé

Hogy az esős őszi napok is jól induljanak, szükségünk lehet egy pohár melengető italra. Ha ez ráadásként még cukormentes is, a lelkiismeretünkkel sem kell egész nap viaskodnunk.
Parmezános húsgolyók

Parmezános húsgolyók

Marhahúsgolyók a szokásostól eltérő módon parmezánnal. Remekül illik a zöldborsós rizottóhoz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.