Fűszeres csokoládékrém
Adásban volt: 2014. február 14.
A recepthez tartozó videó

Ezzel a könnyen elkészíthető kókusztejjel, fahéjjal, chilivel, gyömbérrel izgalmassá tett csokoládékrémmel egy finom vacsora vagy ebéd után feltehetjük a pontot az I-re.
2015. október 8.
Hozzávalók
2 adag- 2,5 dl kókusztej (tejjel, tejszínnel is elkészíthető)
- 2 tojás sárgája
- fél vaníliarúd
- 2 ek cukor
- 10 dkg 70 %-os csoki
- 1 presszókávé
- friss gyömbér
- chili
- csipet fahéj
Elkészítés
A kókusztejet a tűzhelyre tesszük, és forráspontig melegítjük. Közben egy edényben kézi habverő segítségével a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd a forró kókusztejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Az egészet visszaöntjük a kókusztejes edénybe és visszahelyezzük a tűzhelyre, ahol folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor már a vaníliasodónk sűrű, akkor takarékra vesszük a hőfokot. Ezt követően hozzáadjuk a sodóhoz a finomra aprított csokoládét és addig kevergetjük, amíg teljesen föl nem olvad. Hozzákeverjük a kávét, a fahéjat, a frissen reszelt gyömbért és a chilit, majd poharakba öntve tálaljuk.
Megosztom barátaimmal