Fűszeres bundás harcsa zellersalsával

Hozzávalók
- 2 nagy hagyma, édes fehér
- 20 dkg harcsafilé vagy tőkehalfilé
- 20 dkg csicseriborsóliszt
- szódavíz
- fűszerek:
- curry
- koriander
- római kömény
- só
- bors
- sütéshez napraforgóolaj
- a salsához:
- 1 csokor szárzeller
- 1 citrom
- olívaolaj
- chili
- méz
- csipet só
Elkészítés
A csicseriborsólisztet összekeverjük különböző fűszerekkel, például római köménnyel, őrölt korianderrel, curryvel, pirospaprikával, és frissen őrölt sóval és borssal. Bekeverjük annyi szódavízzel, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Amíg a hagymákat felkarikázzuk és a halat felkockázzuk, a bunda tésztáját pihentetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a bundában megforgatott hagymákat és haldarabokat egymás után kisütjük. Először természetesen a hagymát, utána a haldarabokat. Mindenképpen bő olajban süssük őket. Amikor szép aranybarnák lettek konyhai papírtőrlőre szedjük, így a felesleges olajat leitathatjuk róla.
A szárzellert felaprítjuk rácsepegtetjük a citrom levét, olívaolajjal, mézzel összekeverjük, sózzuk és a frissen sült falatok mellé tálaljuk. Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni aprított chilit is szórhatunk bele.