Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres bundás harcsa zellersalsával

Adásban volt: 2013. szeptember 25.
A recepthez tartozó videó
Halas, hagymás, zöldséges falatok. Vendégvárónak, főételnek, de csipegetnivalónak is kiváló, sokoldalú étel.
2016. február 9.

Hozzávalók

  • 2 nagy hagyma, édes fehér
  • 20 dkg harcsafilé vagy tőkehalfilé
  • 20 dkg csicseriborsóliszt
  • szódavíz
  • fűszerek:
  • curry
  • koriander
  • római kömény

  • bors
  • sütéshez napraforgóolaj
  • a salsához:
  • 1 csokor szárzeller
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • chili
  • méz
  • csipet só

Elkészítés

A csicseriborsólisztet összekeverjük különböző fűszerekkel, például római köménnyel, őrölt korianderrel, curryvel, pirospaprikával, és frissen őrölt sóval és borssal. Bekeverjük annyi szódavízzel, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Amíg a hagymákat felkarikázzuk és a halat felkockázzuk, a bunda tésztáját pihentetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a bundában megforgatott hagymákat és haldarabokat egymás után kisütjük. Először természetesen a hagymát, utána a haldarabokat. Mindenképpen bő olajban süssük őket. Amikor szép aranybarnák lettek konyhai papírtőrlőre szedjük, így a felesleges olajat leitathatjuk róla.

A szárzellert felaprítjuk rácsepegtetjük a citrom levét, olívaolajjal, mézzel összekeverjük, sózzuk és a frissen sült falatok mellé tálaljuk. Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni aprított chilit is szórhatunk bele.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vendégváró házi koktélmártás

Vendégváró házi koktélmártás

Rengeteg mindenhez jó mártogatni, készítsünk nagyobb mennyiséget belőle.

Bundás harcsa és hagymakarikák zeller salsával

Halas, hagymás, zöldséges falatok. Vendégvárónak, főételnek, de csipegetnivalónak is kiváló, sokoldalú étel.

Házi koktélmártás

Rengeteg mindenhez jó mártogatni, készítsünk nagyobb mennyiséget belőle.
Kapros sárgarépafőzelék

Kapros sárgarépafőzelék

Indiai ihletésű krémes sárgarépafőzelék, kaporral.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.