Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres almalekvár

Adásban volt: 2015. szeptember 3.
A recepthez tartozó videó
Őszies fűszerezésű almalekvár, ami kiválóan használható palacsinta tölteléknek, rétesbe, kalácshoz vagy akár pirítósra is reggelinek. Az üveget megfelelő köntösbe öltöztetve, ehető ajándék is válhat belőle.
2015. szeptember 3.

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 30 dkg Koronás befőzőcukor
  • őrölt gyömbér
  • őrölt fahéj
  • szerecsendió
  • 1 db citrom
  • 2-3 dl víz

Elkészítés

A vizet feltesszük melegedni, beleszórjuk az őrölt fahéjat és a gyömbért és belereszelünk egy fél szerecsendiót. Nagyjából 20 percig rotyogtatjuk.

Közben az almákat,héjával együtt, felkockázzuk, majd beletesszük a fűszeres főzetbe. Ha megfőtt az alma, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a befőzőcukrot is.
További 10 percet főzzük még, és mikor már sziruposodik, steril üvegekbe adagoljuk.
Először érdemes az almadarabkákkal feltölteni az üvegeket, utána öntsük csak rá a szirupot, egyenletesen elosztva minden üvegbe.
Lezárjuk és száraz dunsztba lassan kihűtjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Citromfüves nektarinlekvár

Citromfüves nektarinlekvár

Zárjuk üvegbe a nyarat! Ezúttal a nektarinon a sor, citromfűvel pedig még izgalmasabb ízeket kapunk. Könnyen, gyorsan, finomat.
Lekvársűrítő és tortabevonó házilag (pektin készítése)

Lekvársűrítő és tortabevonó házilag (pektin készítése)

Egy kis munkával a hulladékból természetes és vegyszermentes sűrítő anyagot varázsolhatunk.
Chilis kápialekvár

Chilis kápialekvár

Intenzív, karakteres, édes és pikáns. A napsütötte nyár üvegekbe zárva. Ehető ajándéknak is szuper.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!