Fűszeres almalekvár
Adásban volt: 2015. szeptember 3.
A recepthez tartozó videó

Őszies fűszerezésű almalekvár, ami kiválóan használható palacsinta tölteléknek, rétesbe, kalácshoz vagy akár pirítósra is reggelinek. Az üveget megfelelő köntösbe öltöztetve, ehető ajándék is válhat belőle.
2015. szeptember 3.
Hozzávalók
- 1 kg alma
- 30 dkg Koronás befőzőcukor
- őrölt gyömbér
- őrölt fahéj
- szerecsendió
- 1 db citrom
- 2-3 dl víz
Elkészítés
A vizet feltesszük melegedni, beleszórjuk az őrölt fahéjat és a gyömbért és belereszelünk egy fél szerecsendiót. Nagyjából 20 percig rotyogtatjuk.
Közben az almákat,héjával együtt, felkockázzuk, majd beletesszük a fűszeres főzetbe. Ha megfőtt az alma, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a befőzőcukrot is.
További 10 percet főzzük még, és mikor már sziruposodik, steril üvegekbe adagoljuk.
Először érdemes az almadarabkákkal feltölteni az üvegeket, utána öntsük csak rá a szirupot, egyenletesen elosztva minden üvegbe.
Lezárjuk és száraz dunsztba lassan kihűtjük.
Megosztom barátaimmal
