Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Fűszeres alma chutney

Főzés nélkül!
2016. augusztus 29.

Hozzávalók

  • 80ml vörösbor-ecet
  • 1 lilahagyma, finomra vágva
  • 125g mazsola
  • 2 nagy Braeburn alma (vagy hasonló), meghámozva, magház eltávolítva, felkockázva
  • 40g sötét barnacukor
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • ¼ teáskanál római kömény
  • egy csipet cayenne bors

Elkészítés

A hozzávalókat keverjük össze egy tálban. Alaposan keverjük össze, és bátran sózzuk-borsozzuk.

Tegyük egy tiszta befőttes üvegbe, és hagyjuk állni a hűtőben 2-3 napig. Naponta egyszer rázzuk össze, és fogyasztás előtt. Egy hétig eláll.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres chutney, most az ősz legkedveltebb ízével, a sütőtökkel. Húsok, kekszek kiváló kiegészítője. Szép üvegben akár ehető ajándék is válhat belőle.
Narancsos-édesköményes chutney

Narancsos-édesköményes chutney

Kirobbanóan gazdag ízű kombináció, egyszerre készítsünk belőle nagyobb mennyiséget, mivel nagyon gyorsan el fog fogyni. Csinos üvegekbe töltve ajándékozhatunk is belőle.
Nagyon szilvás chutney

Nagyon szilvás chutney

Szilvamártás almával és chilivel! Készítsünk hozzá serpenyős karajt és jázmint rizst!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!