Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Füstölt, savanykás pisztrángleves

Adásban volt: 2015. november 16.
A recepthez tartozó videó
Intenzív élmény ez a halleves, ami egyszerre füstös és savanykás. Telis-tele zöldséggel, és persze pisztránggal is. Egyszer az életben ilyet csinálnod kell!
2016. március 20.

Hozzávalók

  • 25 dkg füstölt pisztráng
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 liter halalaplé
  • 3 szál zeller
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • friss kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 db citrom
  • babérlevél

Elkészítés

Egy nehéz vasserpenyőt felhevítünk és belerakjuk bőröstől, a felkockázott, füstölt szalonnát. Zsírját kisütjük, majd egy lyukacsos merőkanállal kiszedjük a lábosból. annyi zsírt hagyjunk a lábosban, hogy a zöldségeket le tudjuk pirítani.
Közben a füstölt pisztrángról lehúzzuk egyben a bőrét, majd a hal húsát lefilézzük.

A sárgarépát meghámozzuk, félbevágjuk, felkarikázzuk és a kisült zsíron elkezdjük pirítani. A zellerszárakat is felkarikázzuk mehet a sárgarépa mellé, majd a felkockázott krumpli következik.
a vöröshagyma felét nagyobb darabokra vágjuk és ezt is a többi zöldség mellé rakjuk. A megroppantott fokhagyma gerezdeket csak akkor rakjuk bele, mikor a zöldségek már majdnem elkészültek. Átkeverjük és megszórjuk liszttel. alaposan főzzük át és dobjuk rá a babérlevelet és a friss kapor szárait. Végül felöntjük a halalaplével. Ha szükséges megsózzuk, majd 20-25 percig főzzük, közepes hőfokon.

Ha megfőttek a zöldségek, belefacsarjuk egy fél citrom levét.

Tálaláskor a levesre csipegetjük a füstölt pisztráng húsát, egy nagy kanál tejfölt teszünk a leves közepére és megszórjuk friss kaporral, sült szalonna kockákkal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Nyers cukkinifőzelék, pontychips és sült pisztráng

Nyers cukkinifőzelék, pontychips és sült pisztráng

Fantasztikusan egészséges nyári vacsora: csupa-csupa hal és friss zöldek.
Pisztráng lecsóágyon

Pisztráng lecsóágyon

A különböző paprikák, a krumpli vöröshagymával, fokhagymával, friss kakukkfűvel fűszerezve rögtön körete is a rajta sülő pisztrángnak. Izgalmas, mégis egyszerű étel különleges alkalmakra is.
Karintiai tavi pisztráng lencsével és rókagombával

Karintiai tavi pisztráng lencsével és rókagombával

Egy kis Omega-3 csak hasznunkra válik, ha meg mindezt egy pisztránggal vihetjük be a szervezetünkbe, még jobb! Egyszerű megoldás, csupa élvezet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!