Füstölt makréla fasírt nyári céklasalátával

Hozzávalók
- Füstölt makréla fasírt:
- 50 dkg főtt, összetört burgonya
- 25 dkg füstölt makréla
- só
- bors
- 1 citrom
- 1 csokor kapor
- olaj
- 1 tk keményítő
- Nyári céklasaláta:
- 50 dkg cékla, gyufaszálra vágva
- 25 dkg sárgarépa, gyufaszálra vágva
- 2 db lila hagyma
- almaecet
- dijoni mustár
- méz
- olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Füstölt makréla fasírt
A füstölt makrélát villával szétszedegetjük és a főtt, összetört burgonyához adjuk. Picit megsózzuk, borsozzuk és egy citrom héját is belereszeljük, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a keményítőt, ezzel is elkeverjük és nedves kézzel lapos fasírtkorongokat formázunk a masszából. Legkevesebb 15 percre rakjuk őket hűtőbe, hogy a massza összeálljon, ne essen szét.
Felmelegített olajban, oldalanként 5-5 percig sütjük.
Nyári céklasaláta
A dijoni mustárt egy kevés sóval alaposan elkeverjük az almaecetben. Kevés mézet csurgatunk hozzá és folyamatos kevergetés mellett, lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat is.
Az öntetbe beleforgatjuk a zöldségeket: vékonyra szelt céklát és sárgarépát, majd a felkarikázott lila hagymát is. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
