Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Füstölt lazacos omlett

Adásban volt: 2015. május 8.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes reggelihez bizony kicsivel több időre és serpenyőre van szükség, mint egy átlagos hétköznap hajnalban. De hétvégén mindenki megérdemel egy ilyen fejedelmi omlettet.
2016. június 28.

Hozzávalók

2 adag
  • 4 tojás
  • 1 dl tejszín

  • bors
  • olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 szelet fehér kenyér
  • 1 marék spenótlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt lazac

Elkészítés

Pirítós

Egy felforrósított serpenyőbe egy kevés olívaolajat öntünk, és megpirítjuk benne a kenyérszelet mindkét oldalát.

Spenót

Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vaj felét, és a megroppantott fokhagymagerezdet megfuttatjuk benne.
Beleszórjuk az alaposan megmosott, és száraitól megtisztított spenótleveleket, majd lehúzzuk a tűzről.
Sózzuk, borsozzuk. Ekkor kiszedhetjük belőle a fokhagymagerezdet.

Omlett

A tojásokat egy tálba ütjük, megsózzuk, beleöntjük a tejszínt, és egy kézi habverővel összekeverjük.
A harmadik serpenyőben a maradék vajat összeolvasztjuk egy kevés olívaolajjal.
Fontos, hogy a serpenyő forró legyen, és az olvadt vaj mindenhol egyenletesen bevonja. Ebbe öntjük a tejszínes tojást. Nem szabad kevergetni, hanem hagyjuk, hogy az alja egy kicsit megsüljön.
Amikor már alá tudunk nyúlni, viszont a teteje még lágy, egy fakanál segítségével feltekerjük az omlettet.

Összeállítás

A spenótleveleket a pirítósra halmozzuk, erre kerül a feltekert omlett, végül 1-2 szelet füstölt lazacot teszünk a tetejére.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zöldborsós sütőben sült omlett (frittata)

Zöldborsós sütőben sült omlett (frittata)

A frittata az olaszok omlettje. Ez a zöldborsós, cukkinis változat, akár egy kiadós reggeli, de salátával könnyű ebéd vagy vacsora is lehet.
Spenótos, lazacos tekercs

Spenótos, lazacos tekercs

Mérai Katáról, a Barátok Közt Juliját alakító színésznőről, kevesen tudják, hogy imád főzni és amióta saját családja van, ennek a szenvedélyének rendszeresen hódol is. Évek óta pedig, a KataFakanala blogon, receptjeit is megosztja rajongóival.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.