Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Friss tavaszi saláta

Adásban volt: 2015. május 29.
A recepthez tartozó videó
Friss, tavaszi saláta, ideális kísérője a húsos főételünknek.
2016. április 22.

Hozzávalók

  • 1 csokor hónapos retek
  • pár levél radicchio saláta
  • 1 szívsaláta
  • 2 db zöld spárga
  • fehérborecet
  • olívaolaj

  • bors
  • snidling

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A salátaleveleket rusztikus darabokra tépkedve egy tálba szórjuk. A spárgát egy zöldséghámozóval vékony forgácsokra szeleteljük, a retket pedig vékony cikkelyekre vágjuk.

Az öntethez a fehérborecetben feloldjuk a sót, majd folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk az olívaolajat. Borsozzuk és beleszórjuk a maradék felaprított újhagyma zöldet.

Csak közvetlenül tálalás előtt öntsük a dresszinget a salátára.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Epres saláta juhsajttal

Epres saláta juhsajttal

Talán meglepő, hogy a salátába egyszerre kerül eper és juhsajt, de aki kipróbálja, nem fogja megbánni!
Az 5 legjobb tavaszi saláta

Az 5 legjobb tavaszi saláta

Összegyűjtöttük az öt legjobb salátát, ami nélkül nincs tavaszi "nagytakarítás". Kiadós, laktató, mégis egészséges egytálételek. Ebédre vagy akár vacsorára. Két értekezlet között, edzés után vagy mielőtt nekiindulnál délután begyűjteni a gyerekeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.