Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Friss tavaszi saláta

Adásban volt: 2015. május 29.
A recepthez tartozó videó
Friss, tavaszi saláta, ideális kísérője a húsos főételünknek.
2016. április 22.

Hozzávalók

  • 1 csokor hónapos retek
  • pár levél radicchio saláta
  • 1 szívsaláta
  • 2 db zöld spárga
  • fehérborecet
  • olívaolaj

  • bors
  • snidling

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A salátaleveleket rusztikus darabokra tépkedve egy tálba szórjuk. A spárgát egy zöldséghámozóval vékony forgácsokra szeleteljük, a retket pedig vékony cikkelyekre vágjuk.

Az öntethez a fehérborecetben feloldjuk a sót, majd folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk az olívaolajat. Borsozzuk és beleszórjuk a maradék felaprított újhagyma zöldet.

Csak közvetlenül tálalás előtt öntsük a dresszinget a salátára.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Epres saláta juhsajttal

Epres saláta juhsajttal

Talán meglepő, hogy a salátába egyszerre kerül eper és juhsajt, de aki kipróbálja, nem fogja megbánni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!