Friss petrezselymes karalábésaláta

Hozzávalók
- 1 csomag galambbegysaláta
- 2 karalábé
- 3 ek dióolaj (másféle olaj is használható)
- 1 tk méz
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 5 dkg dió
- olivaolaj
- 1 citrom
Elkészítés
A diókat durvára aprítjuk és a petrezselymet is apróra vágjuk.
A durvára vágott dióhoz és a petrezselymhez hozzáadunk dióolajat és botmixerrel pürésítjük.
Az elkészült petrezselymes, diós pesztót egy nagy üvegtálba kanalazzuk, majd hozzáadjuk a mézet, pár csepp citromlevet, pici sót, borsot és egy kevés olivaolajat, és összekeverjük.
Az egyik karalábét megpucoljuk és gyufaszál méretű darabokra vágjuk.
A másik karalábét is meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
A karalábékockákat forró serpenyőben egy kevés olivaolajon, megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk.
Végül egy zöldalmát is felkockázunk, összeforgatjuk a galambbegy salátával, kétféle karalábéval és a pesztós öntettel.