Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Friss kapros túróhab

Adásban volt: 2013. augusztus 30.
A recepthez tartozó videó
Nyári hűsítő, pikáns túróhab kaporral és málnával. Készítsünk hozzá édesköménymagos ostyát!
2016. május 29.

Hozzávalók

  • 2 doboz (50dkg) krémes túró
  • 2dl min. 30%-os tejszín
  • 1 púpos evőkanál méz
  • porcukor
  • 2 zöldcitrom reszelt héja
  • csipet só
  • 2 csokor kapor
  • 1 tálca málna
  • Tálalásához:
  • ostyakosárka

Elkészítés

A tejszínt egy evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a mézzel, porcukorral, csipet sóval és a zöldcitrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a szárairól lecsipkedett, finomra aprított kaprot. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy kissé megszilárduljon. Ostyakosárkában tálaljuk és a tetejére pár szem málnát teszünk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesköménymagos ostya

Édesköménymagos ostya

Leginkább desszertekhez, díszítésként passzol. Vigyázat, hamar elfogy, ezért érdemes nagyobb adagot csinálni belőle!

Édesköménymagos ostya

Leginkább desszertekhez, díszítésként passzol. Vigyázat, hamar elfogy, ezért érdemes nagyobb adagot csinálni belőle!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.